Bilder från Eslöv och övriga världen

Fototriss: Alla lika, alla olika

Dags för en fototriss och det blir den sista på ett tag eftersom Helena tar höstledigt på obestämd tid.

Temat är valt av WTFDC och jag antar att hon valt det p.g.a. de kampanjer (Aftonbladet och Typiskt svenskt) som startades som en reaktion på sverigedemokraternas stora framgångar i valet och som vill visa på att vi alla är lika trots de yttre olikheterna.

Mina tre foton tog jag i Central Park i New York City i slutet av augusti. Där finns en minnesplats – Strawberry Fields – tillägnad John Lennon, inte långt från hans hem Dakota på 72th Street i Upper West Side. Många är de människor som varje dag blir fotograferade vid stenläggningen med ordet Imagine. Olika människor besöker platsen men ändå är de alla lika på så sätt att de drömmer om en annan värld där människor kan leva i fred med varandra, en gemensam värld där alla är lika mycket värda oavsett hudfärg, kulturell bakgrund eller annat som är olika.

Mellan fotona skiljer endast sekunder och högst några minuter, det tror jag man kan se.

Och förstås måste bilderna ackompanjeras av John Lennons musik:

Jag minns hur mycket jag tyckte om den här låten i mina yngre tonår. På den tiden kunde man gå till biblioteket och be att få lyssna på LP-plattor, sittande i mjuka soffor med stora hörlurar på huvudet. Ofta bad jag om just den här skivan. Det var då biblioteket låg på Storgatan. Nu ligger det på Norregatan efter att ha flyttat runt en del.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,