Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fototriss: En resa

Vem kan motstå en resa? Inte jag inte så det är självklart att jag publicerar ett bidrag till Veckans fototriss när Helena har valt temat En resa. Mina tre foton tog jag i slutet av augusti då jag befann mig på – just det – en resa, den till bl.a. New York. Dit har många före mig rest, bl.a. de som flydde undan svält och umbäranden i Europa.

Den här utsikten lovade frihet för de immigranter som passerade Liberty Island på sitt livs resa mot det nya landet.

Alla de som anlände samlades i den här stora salen på Ellis
Island där de efter sin långa resa över Atlanten sorterades.

De som företagit sin långa resa släpptes inte alltid in, men de som kom genom nålsögat efter
alla kontroller, blev till slut registrerade bland alla de andra som företagit samma resa, kanske
den enda i livet. På en nybyggd mur på Ellis Island finns alla namnen, även mina släktingars.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,