Bilder från Eslöv och övriga världen

Svenskhuset i Valparaíso

Det är länge sedan jag lovade Pumita att leta upp en gammal diabild jag tog 1987 när jag reste runt i Chile. Den här bilden har sin lilla historia. På den tiden bodde jag i Botkyrka söder om Stockholm och var med i den numera avsomnade Chilekommitten och lärde på så sätt känna många chilenska flyktingar som kommit till Sverige efter militärkuppen 1973 då president Salvador Allende mördades och ersattes av diktatorn Augusto Pinochet. Under min tio veckor långa resa i Chile bodde jag hos vänners familjer och fick vara med om många äventyr och träffa många fantastiska människor. En dag var jag och en kompis i Valparaíso för att träffa någon bekant till henne då någon plötsligt ropade mitt namn. Det var en vän från Sverige som flyttat tillbaka till Chile och byggt sig ett hus uppe på en av kullarna i Valparaíso. För att hedra Sverige hade han målat svenska flaggan på gaveln och det är det huset som du ser här, ännu inte helt klart. Om det står kvar än idag har jag ingen aning om, men hoppas förstås det.

Jag har scannat in diabilden och det var inte helt lätt att få den bra, men det får duga så här. Flaggans färger framträder i alla fall.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,