Bilder från Eslöv och övriga världen

Eslöv 100 år 2011: Järnvägsperrong

Tågen var som sagt anledningen till att Eslöv fick stadsprivilegier för 100 år sedan. Jag fortsätter med några foton från stationen, men har nu förflyttat mig ut på en av perrongerna.

Här kommer Öresundståget norrifrån in på spår 4. Strax ska det avgå i riktning mot Malmö för vidare färd över Öresundsbron mot Köpenhamn. Till Kastrups flygplats åker man numera på mindre än en timme. Detta tack vare Citytunneln i Malmö som invigdes för några veckor sedan.

När jag var liten stannade SJ:s tåg i Eslöv och man kunde ta tåget direkt till Stockholm utan byte. Sedan flera år tillbaka kör X2000-tågen förbi vår stad så för att åka tåg till Stockholm får man först antingen åka till Lund, tio minuter söderut, eller till Hässleholm, längre norrut. Nytt är nu också att de Öresundståg som går till Blekinge inte heller stannar och det tycker jag inte om. Debatten har förts ganska het om Skånetrafikens beslut att låta tågen passera Eslöv (och Höör) utan uppehåll. Bl.a. politikern Tony Hansson har engagerat sig i frågan.

När man klivit av tåget på spår 3 eller 4 går man ner till gångtunneln i den här trappan. Bakom finns ett litet, litet hus med en hiss om man har svårigheter med trapporna. Det händer ju lite då och då att jag har en tung resväska när jag ska iväg till Kastrup så då är det bra med hiss. Rulltrappor har vi inga i Eslöv. Ännu.

Roligt att så många har lämnat kommentarer om de foton jag än så länge publicerat om Eslöv. Akson har, trots sin egen långa utmaning, hakat på och en som också verkar intresserad av att delta är Livsnjutaren i Malmö. Jag har lagt upp länkar till höger till dem som vill vara med och publicera minst 100 inlägg om sin hemort. Vill du vara med så skriv en kommentar här så lägger jag upp din länk också. Och så hoppas jag att vi ska kunna besöka olika orter i Sverige och kanske i andra länder också. Möjligen får jag fundera på lite fler praktiska detaljer. Det var ju inte meningen från början att jag skulle göra det här till någon fotoutmaning, men insåg att det ju fungerar. Har du tips på förbättringar så hör av dig. Inom kort kommer jag att göra en eller flera loggor som kan användas för att visa sitt deltagande i 100 foton från min hemort.

Detta är inlägg 3 av (minst) 100 i Eslöv 2011.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,