Bilder från Eslöv och övriga världen

Eslöv 100 år 2011: Järnvägsstationen

För precis hundra år sedan fick min hemstad sina stadsprivilegier av kung Gustav V. I år firas detta rejält med mängder av olika arrangemang i kommunen. Under året som precis börjat tänker även jag uppmärksamma hundraårsjubileet genom att publicera minst hundra inlägg med bilder från Eslöv. Jag vet åtminstone en person som kommer att vilja se dem: CG som ofta kommenterar just de foton som föreställer olika platser i stan. Möjligen finns det fler Eslövsbor som kommer att uppskatta min bildserie och alla ni andra som inte känner till stan, hoppas jag ska tycka om fotona och eventuellt bli inspirerade att besöka stan.

Idag på årets första dag tog jag med mig kameran ut på den gata där orsaken till att Eslöv fick sina stadsrättigheter finns: järnvägsstationen. Visserligen är det inte den ursprungliga stationen, men järnvägen var det som gjorde Eslöv till en viktig knutpunkt i Skånes järnvägsnät och som gjorde att just Eslöv blev stad.

Mitt emot järnvägsstationen finns flera butiker, bl.a. den jag visar här och som redan satt upp ett speciellt meddelande bland blommorna.

Det här är alltså min alldeles egna fotoutmaning det här året och först tänkte jag att den får bara en deltagare. Men så funderade jag igen och kom fram till att även andra kan ju försöka publicera 100 foton från sin hemort under det här året. Vill du, så haka på! Mitt förslag på namn: ”100 foton från min hemort”.

Detta är alltså inlägg 1 av (minst) 100 i Eslöv 2011.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,