Bilder från Eslöv och övriga världen

Eslöv 100 år 2011: Järnvägsstationens entré

Tänk dig att du tar tåget till Eslöv och kliver av på perrongen för att sedan besöka stan. Först går du genom en ganska ful tunnel som verkligen behöver repareras och sedan uppför den här trappan. När jag var liten kunde man bara gå på en sida upp och en sida ner. Än idag väljer jag av gammal vana den högra sidan, trots att det numera är fritt val mellan höger och vänster. Ledstången i mitten brukade mina pojkar åka på när de var yngre, även om jag försökte hejda dem. Längst upp ser man den fina entrén, som du ser mer av i nästa foto.

Uppe på gatuplan möts man av de tre paren entrédörrar som leder ut på Storgatan. Om du kommer hit med tåget rekommenderar jag att du väljer mittdörrarna när du går ut. De är automatiska till skillnad från de övriga.

Detta är inlägg 2 av (minst) 100 i Eslöv 2011.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,