Bilder från Eslöv och övriga världen

Eslöv 100 år 2011: Maya choklad

Om man, när man går ut från stationsbyggnaden mot Storgatan (och alltså inte mot Stinstorget, där den nyare utgången finns) och viker av åt höger, kommer man till den här lilla butiken där Anders Jönsson säljer sina fantastiskt goda hemgjorda chokladpraliner och en mängd annat gott i samma stil. Ska jag ha en present med till någon blir det väldigt ofta en ask choklad härifrån.

Har du vägarna förbi Eslöv, tycker jag verkligen att du ska spana in den här lilla butiken. Titta noga efter den här skylten.

Dessutom är det alltid väldigt trevligt att prata bort en stund med Anders och fråga honom om råd om vilka praliner som är godast. Och ibland händer det att man får sig en smakbit. Mmmm (men inte marabou!).

(Det är väl bäst att tillägga att jag inte får betalt för att skriva det här inlägget utan det är faktiskt så att jag gillar chokladen väldigt mycket. Kanske för mycket.)

Detta är inlägg 5 av (minst) 100 i Eslöv 2011.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,