Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fototriss: Tid

Tid är temat för Veckans Fototriss och om tid skulle man kunna filosofera länge och väl så att tiden till slut är fylld av tankespår, tidstankar. Något jag främst tänker på när tid kommer på tal är Michael Endes underbara bok Momo eller kampen om tiden, där tidsspararna får härja fritt och själa tiden från människorna så de inte längre får tid över för sina barn. Tidsspararna är de små grå männen som tar över alltmer och hotar att ödelägga världen och förvandla den till en grå sörja utan glädje.

Här kommer i alla fall mina tre tidsfoton. Det är två veckor mellan första och sista fotot och det syns väl att tiden har stulits från de här tulpanerna och förvandlat dem till en grå sörja, precis som om tidsspararna varit i farten.

Nyårsafton fick jag en bukett tulpaner av en kär vän. Första gången jag fotograferade dem var den 2 januari.

Tiden gick och en vecka därefter, den 9 januari, fotograferades de en andra gång på samma plats.

Och idag, den 16 januari, tog jag fram kameran ännu en gång.

Och du, nästa gång du blir tvingad att vänta på tåget eller bussen lite längre än vanligt eller får stå i en lång, lång kö, bli inte irriterad över att du tycks bli fråntagen tid – utnyttja den i stället till att tänka lite extra, småprata med någon i närheten och ha det bra helt enkelt. På så sätt hindrar du tidsspararna att stjäla din tid.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,