Bilder från Eslöv och övriga världen

Tillbakaresa

Jag har varit frånvarande här på fotobloggen den här månaden. Inte heller kameran har använts speciellt mycket, men igår kväll laddade jag upp de sju foton jag tog förra veckan när jag uppe i Stockholm med mina systrar påbörjade röjningen av pappas lägenhet. I pappas förråd hittade vi bl.a. den här gamla slitna resväskan som verkligen sett mycket av världen. Stor är den och full av diverse klisterlappar från världens alla hörn är den. Den åkte med pappa på hans resor med Svenska Amerikalinjens kryssningsfartyg under 1950-, 60- och 70-talen. Nu är den snarare ett museiföremål. På den gulvita etiketten på ovansidan ser du bokstäverna S, A och L, vilka står för just Svenska Amerika Linjen.

Och varför rubriken ”Tillbakaresa” på det här blogginlägget? kanske du undrar. Jo, för mig var det en resa tillbaka till barndomen och ungdomen när jag i pappas lägenhet hittade många saker jag glömt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,