Igår var jag på Stadshallen i Lund där Stödkommittén för Centralamerika organiserade en kulturfestival med olika aktiviteter. Bl.a. fick jag veta mer om kvinnoprojekt i El Salvador och om det ekonomiska samarbetet i ALBA, där ett av mina gamla ”hemländer” är medlem: Nicaragua. Dessutom fanns det utställningar och musikunderhållning. Sista gruppen att spela var Cristal Andino, vars charangospelare jag fångade på bild. Det är också mitt bidrag till fotoutmaningen Fotosöndag, som den här söndagen har temat ljud. Charango är ett litet stränginstrument vars låda i originalutförande utgörs av bältdjurets skinn. Numera görs de av trä.

Det  var hög stämning när Cristal Andino spelade. Titta bara på den här filminspelningen jag gjorde när de spelade den klassiska Guantanamera och fick upp publiken att dansa. Hade jag inte varit upptagen med kameran hade jag också dansat med.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,