Bilder från Eslöv och övriga världen

Eslöv 100 år 2011: Trollsjön

En av de mest populära platserna att ströva omkring i är runt Trollsjön, ett ganska stort grönområde med bokar och kastanjeallé. I sjön simmar änderna och andra fåglar. De blir gärna matade med brödsmulor och flockas runt människor som närmar sig strandkanten. På vintrarna om det är tillräckligt kallt är sjön en perfekt isbana. Men just nu lyser marken vit av vitsippor och inte av snö. Bokarna slår ut sina ljust gröna blad och hästkastanjernas blad lyser lite mörkare grönt.

Här två foton från påskafton.

Ner mot Trollsjön mellan hästkastanjerna.

På andra sidan gång- och cykelvägen lyser det vitt och mellan bokarna skymtar Ekenässkolan.

Detta är inlägg 33 av (minst) 100 i Eslöv 2011.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,