Bilder från Eslöv och övriga världen

Kim Thúy på Malmö Stadsbibliotek

I torsdags kväll åkte jag iväg till Malmö Stadsbibliotek där det anordnades internationell författarscen med Kim Thúy vars bok Ru jag just läst och njutit av. Med mig hade jag förstås kameran, som jag emellanåt glömde bort eftersom det var så intressant att lyssna. Speciellt njöt jag av att höra utdrag ur boken läsas upp av Håkan Paaske från Malmö Stadsteater. Att lyssna på texten var en mycket större upplevelse än att läsa den själv.

Bokförlaget Sekwa har gett ut Ru i svensk översättning.

Först lyssnade jag på Evan Westerlund med kompanjon.

Den tomma författarscenen.

Annons på datorskärmen.

Kim Thúy och Torun Börtz lyssnar på Håkan Paaske från Malmö Stadsteater när han läser ur Kims bok.

Det blev många glada skratt på scen...

…men också allvar.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,