Bilder från Eslöv och övriga världen

Eslöv 100 år 2011: Flygplatsen

Igår morse vaknade jag okristligt tidigt. Låg och vände och vred på mig och försökte somna om, men som de allra flesta vet, så somnar man inte om på det sättet. Efter en dryg timme bestämde jag mig för att ge upp försöket och gick upp. Åt en tallrik yoghurt och äntrade sedan min cykel och gav mig av mot vår flygplats med kameran i cykelkorgen.

Ser du flygklubbens hangar där borta? Och till vänster om den – vad är det?

Jo, där ute håller man på att asfaltera landningsbanorna inför det stundande firandet. Fram till nu har det varit ganska enkla gräsbanor men eftersom det ska firas rejält med stor flyguppvisning och gräset inte velat växa ordentligt på de nya banorna så har man beslutat att asfaltera dem. Arbetet är i full gång och jag hoppas man hinner klart…

… för i början på nästa månad är det dags för stor Fly In med firande av Flygets dag. Det ryktas om att stora plan är på ingång.

Jag vet åtminstone en som ska hit och fotografera flygplan den dagen: Lars Gudmundsson. Välkommen till Eslöv! Du kommer nog inte att bli besviken på planen som kommer.

Förresten somnade jag om när jag kom hem igen och tog igen en del av den förlorade sömnen. 🙂

Detta är inlägg 39 av (minst) 100 i Eslöv 2011.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,