Bilder från Eslöv och övriga världen

Eslöv 100 år 2011: Frälsningsarmén

I det här huset höll Frälsis till när jag var liten. Faktiskt gick jag dit några gånger på söndagsskola, men slutade den dagen jag strax före min födelsedag blev tillsagd att jag skulle ta med mig lika många tioöringar som jag fyllde år och lägga i en bössa. Jag återvände inte för jag hade helt enkelt inte de där tioöringarna och vågade inte be om dem heller eftersom pengarna inte var så många där hemma.

Nu inryms det kommunala bostadsbolaget i byggnaden: Eslövs Bostadsaktiebolag, eller ebo, som man oftast säger – och även skriver. Byggnaden ligger i hörnet Norregatan – Repslagaregatan, inte så långt ifrån där jag bodde som liten.

Detta är inlägg 37 av (minst) 100 i Eslöv 2011.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,