Bilder från Eslöv och övriga världen

Eslöv 100 år 2011: Mötesplats 0413

Den här platsen har sin historia, eller min kanske jag ska skriva, för det är också mina minnen av platsen jag berättar.

Mitt emot biblioteket ligger Badhusparken och lite av den ser du till vänster i bild. Här finns sedan gammalt en lekplats och några döda almar. En av almarna har blivit den staty du ser till vänster och som ska föreställa Erik Penser, finansmannen från Eslöv som var en av de mest inflytelserika i Sverige under 1980-talet och början av 1990-talet Wilhelm Penser som var advokat i stan. Byggnaden med skylten Mötesplats 0413 är en f.d. telestation som gjordes om till Ungdomens hus 2001. Senare bytte det namn till det nuvarande. Du får gärna ta reda på varför just de här siffrorna i namnet.

Badhusparken heter så för att det förut fanns ett badhus här. Det revs 1970 men fanns alltså när jag var liten. Eftersom vi bodde i en gammal rivningsfastighet utan varmvatten, toalett eller bad tog mamma med oss systrar hit varje fredag kväll för att vi skulle bli mer rena än vi kunde bli vid kallvattnet i lägenheten. Än idag minns jag de vita kakelplattorna i den minimala simbassängen som jag knappt vågade mig ner i för de i mitt tycke gamla tanterna med sina guppande bröst.

Detta är inlägg 36 av (minst) 100 i Eslöv 2011.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,