Italienska småkryp

Jag fortsätter med några fler bilder från Italien där jag testade mitt nya makroobjektiv på såväl flora som fauna, det senare i form av småkryp jag hittade på min promenad till La Cascina Antonia. Jag som inte är speciellt förtjust i naturfoto har nu plötsligt börjat spana in de små djuren i naturen. Tänka sig, att det gått så långt bara för ett nytt makroobjektiv.

SpindelSpindeln njuter av solen …

Nyckelpiga och bladlöss… nyckelpigan sköter om sina husdjur …

Myror… myrorna sköter om varandra och …

Tusenfoting… tusenfotingen böjer sin nacke och ler.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Publicerat i Djur, Italien och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

16 Responses to Italienska småkryp

 1. larans säger:

  Nu har du börjat hitta formen och uttrycket i dina makrobilder. Ursnyggt.
  Undrar vad du kommer att bli intresserad av om du skaffar ett supervidvinkel-objektiv nästa gång?

  • Susanne säger:

   Hmm, ett supervidvinkel-objektiv?
   Kanske stora folksamlingar ur låg närmiljö? Eller höga byggnader ur ett grodperspektiv?

   Glöm nu inte kameran i morgon!

 2. Peters bildmagi säger:

  Kanonbilder! Du har verkligen lyckats 🙂

 3. CG säger:

  Oj, vad fint. Jag håller med Larans och lägger till …. nästa objekt kanske finns i ett mikroskop…..?

 4. Pumita säger:

  Hihi, älskar den tusenfotingen! Vad heter den på italienska förresten? På spanska säger man väl ”cienpies” om jag inte minns fel. Vill passa på att önska dig en skön och avkopplande midsommar! 🙂

 5. Della säger:

  Men titta vad fint det blir. En sådan läcker värld du visar upp. Jag vill också!! 🙂

 6. Della säger:

  Jag håller på att titta på makroobjektiv jag också och valet står väl egentligen mellan Nikons 60 eller 85 mm. Är du nöjd med ditt 60 mm? Har du jämför de båda på något sätt?

  • Susanne säger:

   Jo, jag jämförde både Nikons 60, 85 och Tamron 90. Tamron strök jag direkt eftersom fokusmotorn lät något alldeles förskräckligt högt. Nikon 60 vann över 85 p.g.a. större ljuskänslighet och mindre närgräns. Fast egentligen ville jag ha 105:an, men den fanns inte inne och var slut på lagret. Och så kostar den ganska mycket mer.

   • Della säger:

    Och så är 105:an bra mycket tyngre. Det tycker jag är en nackdel. Ljuskänsligheten tycker jag betyder mycket så jag lutar år samma som du och du verkar nöjd med ditt. Dessutom har jag jag ju fått se lite av dina bilder nu och jag gillar det jag ser. 🙂 Ska fundera ett varv till.

    • Susanne säger:

     Fundera ordentligt! Ännu är jag inte övertygad om att jag valde rätt, men det går ju inte att ångra sig nu. 60:an har ju t.ex. ingen bildstabilisator som 85:an..

     • Della säger:

      Kanske 85 är fiffigt eftersom jag har ett 50 mm… Dock inte makro.
      Bildstabilisatorn på 85:an har man visst inte så mycket nytta av just vid makrofotografering tycker jag att jag har läst mig till, men i andra sammanhang så. Och 85:an är inte lika ljusstark. Fy vad svårt det här var. I-landsproblem verkligen.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.