Eslöv 100 år 2011: Ekebo

Just nu sitter jag uppkopplad på Skype med yngste sonen i Italien, men eftersom vi mest sitter tysta (det kan man ju också göra på Skype om man vill) så passar jag på att ladda upp några bilder från hans gamla förskola.

Ekebo förskola

Här gick vi många gånger förbi när han var liten.

Ekebo förskola

I den här sandlådan lektes många lekar och i det lilla uthuset fanns många lekredskap.

Ekebo förskola

Ingången till förskolans två avdelningar finns i den sluttande gången vid husgaveln, den som döljs bak äppelträdet.

Och under tiden som detta inlägg gjorts i ordning har sonen dragit iväg till kompisarna i grannbyn, där borta i Italien alltså.

Detta är inlägg 53 av (minst) 100 i Eslöv 2011.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Publicerat i Eslöv 2011 och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

9 Responses to Eslöv 100 år 2011: Ekebo

 1. Della säger:

  Visst är det fantastiskt med tekniken som gör att man så enkelt kan ha direktkontakt med någon långt borta. Häromdagen satt jag och chattade med sonen som är i Indien. Trevligt.
  Förskolor förknippar jag annars med låga barackliknande byggnader, men här är det ju någonting helt annat.

  • Susanne säger:

   Jo, att skypa hör till vardagen numera. Minns andra förhållanden i 1980-talets Nicaragua, där vi aldrig lyckades få telefon installerad.

 2. CG säger:

  Fantastiskt att få se denna skola på så nära håll.
  Det lilla redskapsskjulet med sandlådan var ursprungligen toaletter för eleverna.
  Jag vill minnas att det var flickor till vänster och pojkar till höger…. enligt
  trad seder. Fina bilder!

 3. Pumita säger:

  Ser ut att vara en fin miljö för småttingarna. Sonen kanske tyckte att det blev för nostalgiskt och drog… 😉
  Skype är en underbar uppfinning! Jag snicksnackade med mamma igår och till och med hon tycker att det är fantastiskt! Efter lite tragglande i början så… =)

  • Susanne säger:

   Jodå, det var fint att vara där och jag vet att sonen har glada minnen därifrån. Han trivdes väldigt bra där, speciellt som ”dagisfröknarna” var väldigt tålmodiga – även när han pratade italienska med dem.

   Vilken modern mamma du har. Jag har försökt få min mamma att använda datorn men hon tycker det är svårt.

   • Pumita säger:

    Modern mamma vet jag inte (jo, det är hon när jag tänker efter) men vill hon prata med sin dotter så… 😉 Njae, riktigt så illa är det inte men jag har ingen fast telefon längre och att prata via mobil skulle kosta alldeles för många pengar. Efter att ha gått i pension ville hon absolut inte befatta sig med datorer (hade fått nog av dem på jobbet) men nu sitter hon där med sin laptop och betalar räkningar och mejlar osv. Så fort hon är klar åker datorn in i klädkammaren så att hon slipper ha den inom synhåll. 😀

 4. Lars säger:

  Trevligt som vanligt med olika delar av Eslöv dokumenterade.
  Som någon skrev så var det lilla uthuset toalett. Om vi pågar gick till vänster eller höger minns jag inte. I alla fall ingen trevlig upplevelse.
  På gårdsplanen där det idag är parkering (längs Odengatan) fanns en öppen yta med singel på marken. Det var ofta vi kastade med liten boll mellan oss och hade träden som målramar. 1967 lämnade jag detta ställe för att bli placerad på den då nybyggda Norrevångsskolan.
  Litet tillägg, den lilla byggnaden mellan Ekenässkolan och Västra skolan var då en gymnastiksal, är den det fortfarande?

  :: Lars ::

  • Susanne säger:

   Även jag hamnade på Norrevång 1967 men från Byskolan. Visst är den lilla byggnaden kvar som gympasal. Du skymtar den i mittenbilden. Kommer snart ensam på bild.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.