Eslöv 100 år 2011: Karlsrobadet

Där det gamla grönområdet låg byggdes i slutet på 1960-talet ett stort friluftsbad: Karlsrobadet. Det stod färdigt den sommar jag hade fyllt tolv år och hela sommaren var det gratis att gå dit och bada. Gissa vem som var där nästan varje dag! Innan vårt bad var klart hade jag tillsammans med kompisar cyklat till Marieholm en mil utanför stan, för att där njuta av svalkan i en bassäng. När Karlsobadet stod färdigt slapp vi cykla så långt på den smala och trafikerade vägen.

Inte förrän jag var tio år lärde jag mig simma och det tack vare den simskola som anordnades tidiga lördagsmorgnar på Delfinen i Lund. Därefter var jag biten och tog mängder av simmärken, speciellt sedan Karlsrobadet hade öppnat.

Nu byggs badet om för jag vet inte vilken gång i ordningen. Här ska också inhysas en bowlinghall eftersom den som fanns i stan försvann när Norrevångshallen brann ner förra året.

Karlsrobadets entréKarlsrobadet byggs omDetta är inlägg 51 av (minst) 100 i Eslöv 2011.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Publicerat i Eslöv 2011 och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Eslöv 100 år 2011: Karlsrobadet

  1. Sven säger:

    Ja här har man spenderat en massa tid genom ungdomens år 🙂 om jag inte minns fel så stod Karlsrobadets utomhusdel färdigt 1967 och innomhusdelen 1969,samma år som Norrevångsskolan/Norrevångshallen, samma år som jag föddes *ler*
    Som du säger, vet inte vilken gång i ordningen det är man bygger om där nu, och denna gång ska det ju även bli ett äventyrsbad på platsen så vi får väl se hur det kommer se ut när allt är klart 🙂 En sak är i alla fall säkert om Karlsrobadets innomhus del, de har stoooora fönster 🙂

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.