Veckans fönster 137 (22/7): Rosigt

Plötsligt bröts sommarens nyhetstorka och jag sitter här framför TV:n och följer händelserna i Oslo och på Utøya. Dessutom ”sänder” twitter en strid ström av kommentarer om Oslo på #oslo och #oslobomb. Mitt i allt detta känns det underligt att publicera något så trivialt som ett rosigt fönster. Men, nu har jag gjort i ordning inlägget, så här kommer det – mitt i hemska händelser som är allt annat än rosiga.

Även den här bilden tog jag på Fricks spettkaksbageri, ett litet familjeägt bageri med hundraåriga anor. Har du vägarna förbi tycker jag definitivt att du ska ta dig en kopp kaffe med en bit spettkaka där. Ja, det finns även goda pajer och en liten butik. I trädgården, fylld med rosor, kan du sitta under tak med ditt kaffe.

Rosigt fönster

Förra veckan deltog följande fönsterfotografer:
Anna
Pumita
Cecilia Artista
Birgitta
heksann
Pysselfarmor
Leena
Rajson
larans
Ninni/fotografia
Carina
Klimakteriehäxan
Erik ”Semlan”
Della
Lillianna
Lisa
Hasse
Kerstins foto
Sven
Jah Hollis
Karin

Vill du också vara med i Veckans fönster? Här är reglerna:

 • På torsdagar, ganska sent på kvällen, publicerar jag vilket temat blir.
 • På fredagar, ganska sent på kvällen, lägger jag upp ett fönsterfoto på temat.
 • Publicera därefter ditt fönster på din blogg och lämna en kommentar till mitt fönsterfoto så att andra hittar rätt till dig. Länka samtidigt hit så att andra hittar fler fönsterfotografer.
 • Vill du även lägga upp en liten Veckans fönsterlogga hittar du mina loggor här.
 • Glöm inte adressen till ditt fönsterinlägg! Skriv den gärna direkt i din kommentar.
 • Om du deltar i denna veckas fönster, får du din länk upplagd nästa vecka.
 • Du har hela veckan på dig att ge ditt bidrag.

Vill du bidra med temaförslag är du välkommen att maila ditt förslag till mig på ompio57(snabela)gmail(punkt)com där du byter ut orden inom parenteserna (och stryker parenteserna!) till motsvarande tecken.

Andra bloggar om: , , , ,

Publicerat i Blommor och blad, Fönster och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

35 Responses to Veckans fönster 137 (22/7): Rosigt

 1. Leena säger:

  Visst är det fruktansvärt i Oslo just nu, jag känner med alla som är där just nu eller som har vänner och anhöriga som blir berörda. Men här hemma har vi i alla fall en härlig, om än för dagen rätt regnig, sommar, och din fönsterbild speglar den gammaldags stämningen så fint med rosor och virkad duk.
  Ha en fin vecka!

 2. Vilken sommardröm du visar – ”mormors stuga” 🙂

 3. Karin säger:

  Ser härligt inbjudande ut! Kanske ett bra utflyktsmål här i trakten?
  Visst är det hemskt med händelserna i Oslo. Svårt att släppa tankarna på det.

  http://kajsaloppan.blogspot.com/2011/07/veckans-fonster-rosigt.html

 4. Mad World säger:

  Rosor är vackra. Härlig stämning i din bild!

 5. Pingback: » Blog Archive » Veckans fönster – rosigt

 6. Kerstins foto säger:

  Ja, på nåt sätt känns det fel att syssla med rosiga fönster när folk drabbats hårt i Norge.
  Men här är mitt bidrag.
  http://www.kerstinsfoto.se/?p=3820

 7. Bitens bilder säger:

  Inbjudande sommarfönster du hittat!

 8. Bittens bilder säger:

  Bittens bilder ska det ju vara (inte Bitens). Det blir lätt fel när jag har en katt i famnen. 🙂

 9. larans säger:

  Så här dagen efter det fruktansvärda som hänt i Oslo, kan man se det som att skicka en tanke till alla de som drabbats, när man lägger in en bukett rosiga fönster från grannlandet Danmark och idyllen Äresköping: http://larans.aminus3.com/image/2011-07-23.html
  Du har verkligen lyckats fånga den finstämda och rosiga miljön hos Fricks i din vackra fönsterbild. Jag kan också intyga att det är värt ett besök…och att pajen är utsökt god!

 10. Lisa säger:

  Vilket vackert fönster du har hos dig!!! Så skirt och lugnande. En sån total kontrast mot det hemska i Norge som hänt. Det går inte att ta in detta. Jag har en släkting i Oslo som lyckligtvis befann sig hemma och är i säkerhet. Men alla dessa barn och ungdomar som mist livet. Och alla dem som blev kvar men som såg sina vänner kallblodigt mördas. Deras liv är för alltid också förstörda. Usch hur kan man bli så ond att man gör något sånt här? Vad hände med honom? Stackars hans mor och övriga släktingar för de är ju också offer i det här.
  Mina tankar går till alla drabbade!

  Nu finns ett rosfönster (nåja en liten ros finns där) hos mig med.
  Var rädda om er och varandra
  Kram Lisa

  • Susanne säger:

   Jo, vi är nog många som har släkt i Norge, även jag, men hon bor söder om Oslo och var som nybliven trebarnsmamma hemma med en liten nyfödd.

 11. Ditt rosenfönster är vackert. Men jag tror inte att jag har något att bjuda på. Sitter mest framför direktsändningar från Norge, kan inte hejda tårarna. Mina opublicerade rosor går till massor av föräldrar i Norge som brutalt ställts inför ett ofattbart faktum.
  http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2011/07/ofattbart.html

  • Susanne säger:

   Jo, även jag har mest suttit framför tv:n och samtidigt på datorn letat information om läget. Nästan så lusten för bloggen helt försvann. Men nu kom jag tillbaka en stund.

 12. Malin säger:

  Åh…så underbart vackert! Där skulle man gärna sitta och njuta ett tag! Tills slut hittade jag ett fönster också…

 13. Rajson säger:

  Vilket ljuvligt fönster. behövs en dag som denna!
  Till slut tog jag mig samman och fotograferade ett bidrag till mitt favorit fotouppdrag!

  HA det gott alla fönster älskare där ute!

 14. Men du så vackert rosigt..så skir o alldeles underbart…

  Himmel här kommer jag o trillar in en dag senare än normalt..suck som det kan bli..men du jag
  strör lite rosenblad på vägen om du tar vägen om filipendulska..kram på sig.

 15. Carina säger:

  Rosor utan törnor är inga rosor har jag hört….förföriskt vackra är de.i vilket fall

 16. Jah Hollis säger:

  Denna dag behöver vi verkligen se fina bilder som ditt rosiga fönster. Så jag bestämde mig för att lägga in ett bidrag jag med, från samma område som förra veckans bidrag:
  http://jahhollis.blogspot.com/2011/07/det-kan-vara-som-susanne-skriver-pa-sin.html

 17. Heksann säger:

  Väldigt vacker bild! Och visst är det helt ofattbart hemskt det som hänt i Norge.

 18. Pumita säger:

  Jag som trodde att det var en säng… så skönt att vakna till den utsikten, tänkte jag. =) Men okejrå, ja tar en fika istället.

  P.s. Men Sassa, vad har du gjort?! Med di där tviitarna och annat krafs… rutorna hamnar ovanpå det där jag ska kommentera och fylla i formuläret. Ser ju inte vad jag skriver… Ta bort dom, snälla! 😉

 19. Pumita säger:

  Tack så mycket! Nu känner jag mig inte förföljd längre. 😉

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.