Bilder från Eslöv och övriga världen

Eslöv 100 år 2011: Minneslunden

Vid Ljusets och Hoppets kapell finns en minneslund för dem som inte begravs i kista utan kremeras. Första bilden visar de minnestavlor där anhöriga låtit gravera in namn på de avlidna. På den andra bilden ser du i stället den mer anonyma minneslunden där askan efter de avlidna strötts ut och inga namn är angivna.

Minneslunden med namntavlor

Minneslunden utan namn

Någonstans i den anonyma minneslunden springer min pappa runt och pratar med en väninnas föräldrar. De har det säkert ganska kul där. Det säger i alla fall min väninna som tror att de umgås även om de inte kände varandra i verkligheten. Jag var och hälsade på dem i lördags och de verkade att ha det ganska lugnt och skönt där och lite av lugnet infann sig också hos mig när jag satte mig ner på en bänk och njöt av solen och stillheten.

Detta är inlägg 70 av (minst) 100 i Eslöv 2011.

Läs även andra bloggares åsikter om