Bilder från Eslöv och övriga världen

Eslöv 100 år 2011: Trollsjögården

Inte så långt från Trollsjön ligger ett ålderdomshem som fått namnet Trollsjögården. Som sextonåring fick jag sommarjobb i köket på ålderdomshemmet men trivdes inget vidare eftersom jag mest fick städa. Några år senare fick jag fast anställning i samma kök, nu som biträdande kokerska, och trivdes betydligt bättre med det större ansvaret. Ännu hade jag inte slutfört mer än nioårig grundskola, men på den tiden gick det att få jobb direkt efter nian. Hur det nu var så fick jag lite hjälp av ett lärarpar att söka in på komvux och slutade så småningom som kokerska för att skaffa mig en akademisk utbildning.

Sedan jag slutade på Trollsjögården har den hunnit byggas om blivit betydligt modernare.

Trollsjögården

Trollsjögården

Detta är inlägg 67 av (minst) 100 i Eslöv 2011.

Läs även andra bloggares åsikter om