Bilder från Eslöv och övriga världen

Eslöv 100 år 2011: Västra Sallerups kyrka

Västra Sallerup var i mitten på 1800-talet en ganska så stor by, men så drogs södra stambanan genom den östra delen av Västra Sallerup som hade namnet Eslöv. Eslöv växte till sig så pass att den så småningom bröt sig ur Västra Sallerups landskommun. Åren gick och 1952 blev Västra Sallerup införlivad i staden Eslöv. Så kan det gå när järnvägar dras fram.

Västra Sallerups vita kyrka från 1100-talet ligger uppe på en höjd med utsikt över de västra delarna av Eslöv. Bebyggelsen kryper för varje år allt närmare kyrkan även om det ännu finns lite av kommunens bästa åkermark nedanför kyrkbacken.

Sallerups kyrka på avstånd

Västra Sallerups kyrka

Detta är inlägg 71 av (minst) 100 i Eslöv 2011.

Läs även andra bloggares åsikter om