Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fototriss: Skyltar

Veckans fototriss har skyltar som tema och jag tittade därför lite extra bland alla mina Italienbilder från förra månaden där jag hittade en hel del skyltar. De är ju till för att vägleda när man är ute på vift så som jag var vid det här Italienbesöket. Såväl Umbrien som Alperna besöktes, förutom då den gamla hembyn i Lombardiet då. Faktiskt hade jag så många skyltbilder att det var svårt att välja ut bara tre stycken så jag återkommer eventuellt med fler skyltar framöver. Kanske när Pumita kör igång igen med sin skyltsöndag. Just nu verkar hon dock ha övergett sin blogg. Dessa tre bilder är tagna i olika orter i Umbrien som är en region i mellersta Italien.

Järnvägsstationen i Assisi

Det här är järnvägsstationen i Assisi, den stad där munken Francesco i början på 1200-talet grundade sin franciskanerorden. Orten drar till sig väldigt många turister och det finns mycket att se. Ser du den gula lådan till höger i bilden? Om du åker tåg i Italien så håll koll på var den finns, för i den ska du stämpla din biljett innan du går på tåget.

Piazzan på Isola Maggiore i Lago Trasimeno

Italiens fjärde största sjö ligger i Umbrien och heter Trasimeno. På den tog vi en båttur från orten Passignano och hamnade på en liten ö vid namn Isola Maggiore. Inte en enda bil finns där och husen är mycket gamla och slitna. Franciskanerklostret som finns där var förfallet och gick inte att besöka. Men pittoresk miljö var det i alla fall.

Vin- oljebutik i MontefalcoI Montefalco finns den här lilla butiken där vi gick in för att handla olivolja innan vi tog bussen tillbaka till Foligno där tåget mot Perugia väntade. Montefalco är en helt underbar liten stad som jag kommer att visa fler bilder från. Åker du till Umbrien någon gång så missa den inte! Här hittar du också det goda sagrantinovinet som började odlas av franciskanermunkarna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,