Bilder från Eslöv och övriga världen

Eslöv 100 år 2011: Berga

År 1967 byggdes det i Eslöv och ett nytt bostadsområde växte upp i östra delen av stan. Alla kvarter fick namn efter fiskar och på det kvarter som heter Piggvaren byggde det kommunala fastighetsbolaget nya moderna hyreslägenheter i trevåningshus. Området heter Berga och omgärdas av Ringsjövägen, Bergavägen, Fiskaregatan och Vålarödsvägen. Från Västergatan 28 och dess omoderna lägenhet flyttade vi till en i mitt tycke, lyxig lägenhet med kyl, frys, badrum och toalett. Och tänka sig det fanns t.o.m. element och varmvatten, något vi inte haft tidigare. Plötsligt kunde vi gå på toaletten inomhus och inte på utedasset på den kalla innergården. Vattnet frös inte i ledningarna på vintern och det fanns en modern tvättstuga.

Vålarödsvägen blev vår adress ett par år framöver och jag minns de åren som om jag jämt var ute med kompisar på gården och hittade på allt möjligt fuffens. Något jag också minns väl, var att jag var med i en sånggrupp som leddes av prästen Lars Halldén och hade namnet Vålarödsflickorna. Vi åkte runt lite i stan och sjöng bl.a. på ålderdomshemmet och spelade t.o.m. in en skiva.

I lördags cyklade jag förbi det hus där vi bodde och det såg ungefär likadant ut. Lokalen Vålarödsflickorna tränade i hade dock bytt namn.

VålarödsvägenIngången till träningslokalen

Detta är inlägg 92 av (minst) 100 i Eslöv 2011.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,