Veckans fönster 157 (9/12): Kinesiskt

Ett kinesiskt fönster från Malmös allra första Kinarestaurang Kin Long bredvid Triangeln. Jag brukar med mycket ojämna mellanrum delta på bloggträffar där tillsammans med bl.a. Åsa och Tommy. Bilden är från den senaste träffen i oktober då vi åt mycket gott – som alltid på Kin Long.

Kinarestaurangen Kin Long

Förra veckans fönsterfotografer var:
Mad World
Anna
Bittens bilder
Hanna
Ninni/fotografia
Mia
Cecilia Artista
Leena
Della
Lissen-to
Erik ”Semlan”
Klimakteriehäxan
Kerstins foto
Larans
Jah Hollis
Birgitta- foto CHIP
Leovi
Karin
Björgnin
Sven

Vill du också vara med i Veckans fönster? Här är reglerna:

 • Torsdag kl. 17.00 presenterar jag temat för fönstret.
 • Dagen därpå, fredag kl. 17.00, lägger jag upp ett fönsterfoto på temat.
 • Publicera därefter ditt fönster på din blogg och lämna en kommentar till mitt fönsterfoto så att andra hittar rätt till dig. Länka samtidigt hit så att andra hittar fler fönsterfotografer.
 • Vill du även lägga upp en liten Veckans fönsterlogga hittar du mina loggor här.
 • Glöm inte adressen till ditt fönsterinlägg! Skriv den gärna direkt i din kommentar.
 • Om du deltar i denna veckas fönster, får du din länk upplagd nästa vecka.
 • Du har hela veckan på dig att ge ditt bidrag.

Vill du bidra med temaförslag är du välkommen att maila ditt förslag till mig på ompio57(snabela)gmail(punkt)com där du byter ut orden inom parenteserna (och stryker parenteserna!) till motsvarande tecken. Andra bloggar om: 

Publicerat i Fönster och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

25 Responses to Veckans fönster 157 (9/12): Kinesiskt

 1. Lars Anshelm säger:

  Klassisk kinarestaurang i Malmö, åtminstonde från 70-talet, om jag minns rätt -oftast 4 rätter, alltid lika goda :-.
  Det blev till att gräva djupt i arkivet, men säg vad man inte hittar där på andra sidan sundet:
  http://larans.aminus3.com/image/2011-12-09.html.

 2. Anna säger:

  Jag har så otroligt lätt för att visualisera och fantisera så jag kan lätt förstå och se allt framför mig..hur o när ni träffas o trivs vid bordet därinne..Malmö…mmmmm det finns ju så gott i mitt hjärta..precis som du 🙂 himmel vad jag smörar..men du… jag menar varje ord.

  http://filipendula.blogg.se/2011/december/dagar.html

 3. Birgitta - FOTO chip säger:

  Jag fick arrangera lite kinesiskt hos mig 🙂
  http://fotochip.blogspot.com/2011/12/chinese.html
  Har så mycket att göra med flyttningsarbetet och svårt att hinna med att kommentera just nu men jag uppskattar verkligen alla som hälsar på och kommenterar hos mig (L) 🙂

 4. Kerstinsfoto säger:

  Visst är det kul när man hittar en restarurang som blir en favorit. Fint foto. 🙂
  Här är mitt bidrag:
  http://www.kerstinsfoto.se/?p=5102
  Ha en fin helg.

 5. Mona säger:

  När jag såg din bild visste jag direkt vad jag skulle bidra med. Förlåt att jag härmar dig, men den här bilden tog jag i somras och tänkte nog att den skulle komma till användning förr eller senare. Googlade på din restaurang och såg att den fått väldigt bra kritik. Förstår om ni trivs där.

 6. Lissen-To säger:

  Åh vad roligt med bloggträff och kinesiskt mat är så gott. I Malmö tror jag inte jag har varit, någon gång.

  Ha en fin lördag. // Lissen

  http://lissento.blogg.se/2011/december/china-tai-alldeles-bredvid-tant-anci-froke-1.html#comment

 7. Pumita säger:

  Vilket häftigt ljus i din bild, ser ut som en dröm… och det kanske det är att få äta här. :p
  Jag har shanghajat en bild från Spanien till veckans tema och kanske tummat lite på reglerna också men bättre än så här blir det inte idag. Trevlig helg på er alla!

 8. Erik "Semlan" säger:

  Blir gärna just restaurangfönster när det ska vara kinesiskt. 😉
  Ett ofta prisvärt matalternativ om man ska ut och äta. 🙂
  Äntligen fick jag anledning att använda ett arkivfoto. 😉

 9. Della säger:

  Det låter trevligt med bloggträffar på kinesisk restaurang.
  Mitt fönster är och lite matrelaterat.
  http://vardagettaventyr.blogspot.com/2011/12/veckans-fonster-kinesiskt.html
  Ha en bra helg!

 10. Pumita säger:

  Sassa förresten, hur uppdaterar du nuförtiden dina Google-rekommendationer? Eller du kanske valde den varianten att den visar alla nya inlägg? Jag valde ju det andra alternativet: att jag själv väljer vilka inlägg som visas i rutan på bloggen och nu kan jag inte välja längre för det finns ingenstans i Google Reader där man fixar det. Fattar du hur jag menar?

  • Susanne säger:

   Jag är inte riktigt säker på vad du menar och försöker hitta tillbaka till den kod jag en gång kopierade från google reader för att få in rutan på bloggen, men går vilse. Google har ju gjort om ganska mycket på sistone så det kanske har betydelse. Vet i alla fall att jag valde delade objekt och då kunde lägga in de bloggflöden jag ville skulle visas, genom att jag hade dem i en mapp, i mitt fall ”fofofavoriter”. Ska leta lite mer och återkommer om jag hittar något.

 11. Anonym säger:

  Ja, det dröjde innan jag fick till ett bidrag, vilket inte skulle behövts eftersom bilden är cirka två år gammal.
  Kin Long är ju en klassisk Malmörestaurang som, vad jag kunnat hitta information om, öppnade redan 1964.
  Jag har själv ätit där någon gång, och visst var det gott om än inte någon himlastormande upplevelse.
  Min variant är mer anpassad till nyare, snabbare tider. Och inte alls i klass med King Long. Longt därifrån skulle man kunna säga.

 12. Rajson säger:

  Till slut hittade jag ett fönster!
  Ha det gott alla fönster älskare!
  http://rajsons.blogspot.com/2011/12/detta-ar-det-narmaste-kinesikt-jag-kan.html

 13. Pysselfarmor säger:

  Kinamat är gott! dock är det inte det jag visar hos mig!

 14. Anonym säger:

  Kin long ska det förstås vara på båda ställena i min tidigare kommentar. Sorry.

 15. Bjorgnin säger:

  Heisann Susanne!

  Ukas oppgave brakte fram gamle minner om en tur til Kina i 2000.
  Jeg skulle gjerne ha reist tilbake igjen!
  Flott stemning i bildet ditt. Ha ei flott uke ;:OD)

  http://viltogvakkert.blogspot.com/2011/12/ukas-vindu-kinesisk.html

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.