Bilder från Eslöv och övriga världen

Så blev mitt år 2011

Dags att summera året som gått. Gjorde det även för år 2010 så jag får väl upprätthålla traditionen, om man nu kan kalla det en tradition när det är andra gången jag sammanfattar ett gånget år, trots att fotobloggen existerat sedan 2007. Bilderna har inte publicerats tidigare, men är alla tagna i respektive månad.

Vinterbild från AbullahagenI januari låg snön och kylan över Skåne, Eslöv och Abullahagen. Jag inledde året med min egen fotoutmaning för att hylla att min hemstad fyllde hundra år. På min födelsedag fick jag beskedet om att min pappa avlidit och många tankar virvlade runt under lång tid.

SmålandsskogMed anledning av pappas död for jag i februari två gånger upp till hans lägenhet i Åkersberga för att rensa och städa ur. Den här bilden tog jag från bilen någonstans i Småland.

Pappas begravningSamma dag som jordbävningen i Japan, den 11 mars, hölls en minnesstund för pappa i Eslöv. Mina två pojkar kom från Italien för att vara med.

Boskap vid HavängI april var det påsk och tillhörande konstrunda. Jag tog en av dagarna tåget till Simrishamn där Amy tillsammans med andra fotografer hade en fotoutställning. Amy och jag åkte en sväng till Haväng för att ta några nya foton. Vackert värre är det där.

Rosenborgs slottDen första maj for jag till Köpenhamn med Rei och andra fotografer för att idka gatufotografering. Våren hade tagit fart och det blev en vacker dag med många nya kontakter.

Wanås slottI juni for jag med arbetskamrater till flera olika platser i nordöstra Skåne, däribland Wanås.

Blommande stövlarI juli for mina arbetskamrater och jag på en förlängd lunch till Billinge spettkaksbageri.

Kruka i PerugiaI augusti tog jag semester och for till Italien där jag bl.a. besökte den gamla etruskiska staden Perugia i Umbrien. En väldigt fin resa med värme och sol och massor av kulturella upplevelser. Efter Umbrien var det dags för Alperna där jag för första gången i livet (men inte den sista) vandrade bland glaciärer och alpkor.

Yoko Onos önsketräd i WanåsFör andra gången under 2011 besökte jag Wanås och studerade extra noga Yoko Onos önsketräd.

Louise HoffstenI början på oktober översvämmades min lägenhet när varmvattenslangen till badkaret gick sönder. Dock bodde jag kvar hela oktober och i slutet på månaden gick jag på Eslövs Bluesfestival och lyssnade bl.a. på Louise Hoffsten.

Uppbrutet golvDen 4 november packade jag ner alla mina tillhörigheter och spred dem på olika ställen medan jag själv flyttade in hos en väninna där jag fortfarande bor inneboende på obestämd tid. Hantverkarna invaderade lägenheten och bröt upp det gamla golvet från 1940-talet. Här ser du mitt vardagsrum där det tidigare fanns ett vackert gammalt parkettgolv som tyvärr inte gick att rädda.

GatubildI slutet av december for jag åter till Italien (jag tror det var tredje gången under 2011) för att fira jul och nyår. Det gick nu inte så väldigt bra eftersom jag blev sängliggande i influensa. Innan dess hann jag i alla fall med en kort fotopromenad i byn.

Nu hoppas jag bara att det år som precis börjat har lite mer positivt att komma med, för 2011 känns så här i backspegeln som ett år fullt av motgångar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,