Bilder från Eslöv och övriga världen

Södergatan 20

CG önskar ibland bilder från någon speciell plats i Eslöv och detta är en sådan önskan: Södergatan 20. Bilden är nytagen och jag har bildbehandlat rätt rejält eftersom det är en kvällsbild med speciella ljusförhållanden. För en tid sedan införskaffade jag Lightroom som är ett fantastiskt program för att katalogisera och bildbehandla raw-bilder. All redigering har jag gjort i Lightroom 4, den senaste versionen av programmet.

Södergatan 20

Byggnaden ligger vid Trekanten som jag visat här tidigare, parken som syns i förgrunden. Inte vet jag så mycket om huset men jag har i alla fall kunnat ta reda på att det byggdes 1897 och ritades av byggmästare Nils Åkerlund. Bakom huset finns tillhörande gårdslänga och villa. Enligt CG har det varit folkhögskola, men den uppgiften har jag inte hittat någonstans. Huset till vänster har däremot varit brandstation och inrymmer idag Lions lokaler.

CG nämnde i en kommentar att det på hustaket finns någon slags utstickande dekorationer som jag idag tog en närmare titt på med kameran.

Dekorationer på Södergatan 20

Läs även andra bloggares åsikter om , ,