Veckans fönster 181 (25/5): Förvirrat

Ett fönster jag gick förbi i Malmö på Kristi Himmelfärdsdagen. Nu är det väl inte fönstret i sig som är förvirrat utan det är snarare de som står utanför som försöker förvirra och  tjäna pengar på godtrogna människor genom sitt s.k. stresstest. Minns ännu när jag som sjuttonåring för första gången blev intervjuad av en representant från Scientologerna och gjorde ett slags test i en stor lokal några trappor upp på Södergatan i Malmö. Efter testfrågorna fick jag reda på att jag borde gå en kurs för att få rätt på mitt liv och att den kursen skulle kosta en förmögenhet för mig. När jag tackade nej till kursen blev jag väldigt illa bemött och sprang ganska rädd ut därifrån, mer eller mindre beredd på att bli kvarhållen med våld.

Scientologerna förvirrar vid fönster

Förra veckans fönsterfotografer var:
Pysselfarmor
Hanna
Larans
Cecilia Artista
Sven
ju dotter
Linnéa
Pumita
Anna
llhertz
Elisabeth (ny)
Birgitta- foto CHIP
Mad World
Gärdsmygen
Bittens bilder
Klimakteriehäxan
Erik ”Semlan”
Rajson
Mia
Ninni/fotografia
Jah Hollis
Benita
Laila
Della

Vill du också vara med i Veckans fönster? Här är reglerna:

 • Torsdag kl. 17.00 presenterar jag temat för fönstret.
 • Dagen därpå, fredag kl. 17.00, lägger jag upp ett fönsterfoto på temat.
 • Publicera därefter ditt fönster på din blogg och lämna en kommentar till mitt fönsterfoto så att andra hittar rätt till dig. Länka samtidigt hit så att andra hittar fler fönsterfotografer.
 • Vill du även lägga upp en liten Veckans fönsterlogga hittar du mina loggor här.
 • Glöm inte adressen till ditt fönsterinlägg! Skriv den gärna direkt i din kommentar.
 • Om du deltar i denna veckas fönster, får du din länk upplagd nästa vecka.
 • Du har hela veckan på dig att ge ditt bidrag.

Vill du bidra med temaförslag är du välkommen att maila ditt förslag till mig på ompio57(snabela)gmail(punkt)com där du byter ut orden inom parenteserna (och stryker parenteserna!) till motsvarande tecken.

Andra bloggar om: , ,

Publicerat i Fönster och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

39 Responses to Veckans fönster 181 (25/5): Förvirrat

 1. juanna annasdotter säger:

  Temat var svårt denna vecka – försök:
  http://fruntimmersbloggen.se/fonstertema/fonstertema-181/

  Dianetiken kan verkligen förvirra!!

 2. Leena - Utomhusliv säger:

  Usch vad jag tycker illa om sådana som gör pengar på folks osäkerhet och rädsla. Och än mer om olika sekter som man blir helt fast i. Undrar vad man skulle göra som förälder om ens barn hamnar i sånt …? Inte lätt att veta, och inte lätt att kunna göra något heller.
  Men nu har jag i alla fall lagt upp mitt fönsterfoto (med bonusbild) och inte var det helt gratis bakom det fönster heller! Ha en skön helg allihopa!
  http://utomhusliv.blogspot.se/2012/05/veckans-fonster-forvirrat.html

 3. larans säger:

  Svårt tema, som vi diskuterade igår. Men du har ju en fin lösning med din bild.
  Det blev ett förvirrat Eslövsfönster iaf igår kväll när jag gick hem:
  http://larans.aminus3.com/image/2012-05-25.html

  • Susanne säger:

   Det var väl tur att du gick förbi Bians fönster, för du verkade då väldigt förvirrad när du fick reda på veckans fönstertema.

 4. Hanna säger:

  Fy sjutton för dessa sekter, de borde inte få sprida sina otäcka budskap.

  Hos mig är det också förvirrat… typ…
  http://bytheway30.blogspot.se/2012/05/lindhes-kiosk.html

 5. Cecilia Andersson säger:

  Usch, scientologerna ska man verkligen passa sig för!

  Här är mitt förvirrade bidrag!
  http://ceciliaartista.blogspot.se/2012/05/forvirrat.html

 6. Birgitta säger:

  Fy vilken hemsk upplevelse det måste varit! Mitt förvirrade fönster ligger på lite avstånd 🙂

  http://fotochip.blogspot.com/2012/05/forvirrat.html

 7. Klimakteriehaxan säger:

  Detta var sannerligen inte enkelt! Trevlig pingst!

  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2012/05/forvirrat-i-veckans-fonster.html

 8. Pumita säger:

  Haha, vad roligt! Inte den hemska upplevelsen förstås (de skyr inga medel, men ska ha alla ens medel…) utan det sammanträffandet att jag på min Amsterdam-resa passerade ett likadant fönster och tänkte ta ett kort. Ögonen fastnade på ”Gratis stress-test” och det tyckte jag lät lite fyndigt men när jag insåg att det är sekten som erbjuder det… Ooops, inte en chans att jag tar kort på det! Och så kommer jag inte undan ändå… för här har du en bild på hela härligheten. 😉

  Mitt förvirrade fönster är ändå från Amsterdam men saknar all anknytning till new age kulter… tror jag. 😉
  http://pumansdotter.blogspot.se/2012/05/veckans-fonster-forvirrat.html

 9. Rajson säger:

  Tänkt vad många gånger jag var på G och följa med dessa jeppar som fanns i Göteborg, högt upp på Kungsgatan. Tack och lov vågade jag aldrig. Vet hur det kan gå,sett på nära håll. Den stackars unga mannen blev till slut utlöst för dyra pengar av föräldrarna.
  Tänkvärt bidrag och lagom förvirrat på många sett!
  Mitt är berydligt med jordnära!
  trevlig helg alla i värmen(?)
  http://rajsons.blogspot.se/2012/05/veckans-fonster-forvirrat.html

  • Susanne säger:

   Usch att ha fastnat. Låter otäckt.

   Eftersom jag redan i min ungdom var skeptisk gentemot sådana här företeelser klarade jag mig undan följderna av min nyfikna natur.

 10. Elisabeth säger:

  Många av scientologerna har en övertalande förmåga, som mer kan förvirra än klarlägga!

  Jag och en väninna hade en skön eftermiddag vid Abborreberg. Här hittade jag mitt fönster på temat!
  http://elisabeth-lennart.blogspot.se/2012/05/eftermiddag-vid-luststallet-abborreberg.html

 11. Pysselfarmor säger:

  OJ! När jag ser sådana blir jag så ARG! Så oseriöst!

  Väldigt förvirrat hos mig!

 12. Benita säger:

  Här hos mig har jag aldrig sett något stresstest, så tack för informationen ifall jag skulle råka ut för något sådant.

  http://marmeladen.blogspot.com/2012/05/forvirrat.html

  • Susanne säger:

   Ja, tänk till en extra gång om du ser något sådant.

   Fast ska jag erkänna, så är jag ibland pigg på att göra ett sådant tets för att sedan få chansen att ge mig in på en utmanande diskussion – för sådant är egentligen riktigt roligt. 🙂

 13. Mia säger:

  Hua, jag har också råkat ut för dom…inte speciellt kul!
  Så nog kan man bli förvirrad av dom!
  http://matmia.blogg.se/2012/may/144-veckans-fonster-forvirrat.html

 14. Karin säger:

  Ett svårt tema du utmanar oss med och en hemsk upplevelse du beskriver!!

  http://kajsaloppan.blogspot.se/2012/05/veckans-fonster-forvirrat.html

 15. Pingback: Förvirrat « Småstadsblues i ord och bild

 16. llhertz säger:

  Förvirrade sekter är riktigt obehagliga, skrupelfria och falska. Nej här har jag inget till övers.

  Min förvirring är föga sofistikerad och äkta vara 😉

  http://wp.me/p1YIih-1am

 17. Erik Semlan säger:

  Jag minns de där scientologerna. De hade lokal mitt i centrala Stockholm också på Drottninggatan, det var på 70-talet och jag och en kompis Peter gjorde deras test. Det var en massa frågor, många återkom flera gånger i testet och sedan ”rättades” testen och jag var i stort behov av att bygga upp min inre styrka och allt vad de påstod. Ungefär samma sak med kompisens test. Men sedan gick vi bara därifrån utan att gå någon dyr kurs.
  Några år senare flyttade de från den säkert dyra lokalen på Drottninggatan.
  Trist att det finns kvar, att folk försöker tjäna pengar på godtrogna.
  Då gäller det att INTE vara förvirrad, utan tacka nej till kurser och böcker. Bra tolkning och snyggt reportagefoto.
  http://erik56.blogg.se/2012/may/forvirrat.html
  Nu finns mitt förvirrade bidrag uppe. 😉

 18. Della säger:

  Obehagligt värre.
  Jag kör Japan idag med
  http://vardagettaventyr.blogspot.se/2012/05/veckans-fonster-forvirrat.html
  Ha en bra helg!

 19. Lissen-To säger:

  Åh vad hemskt med männsikor som påverkar och trycker ner andra.
  Nej mer med positiv feedback och att vi lyfter varandra.

  Ja, här är det ett litet förvvirat fönster hemma hos mej.
  Det förvirrade är blommorna som skymtar både ute och inne.
  Eller är det inte 🙂

  Ha en fin helg.
  Har fullt upp med besök här av små gulliga gullungar.
  Smyger mej till datorn 🙂

 20. Pingback: Veckans fönster – Förvirrat « Min fotoblog

 21. Sven Larsson säger:

  usch ja, allt vad sånna där religösa saker och andra lurendrejare ska man klart hålla sig undan.

  Mitt bidrag, med risk för liv och lem, finns här.
  http://branded054.wordpress.com/2012/05/26/veckans-fonster-forvirrat/

  • Susanne säger:

   Haha, det var ju en ganska annorlunda tolkning. 🙂

   Såg förresten de där förvirrarna idag igen, när de stod på marknaden och lockade till sig stresstestobjekt. Jag fick faktiskt frågan också och var på vippen att svara ja, bara för att testa deras argumentation. Men det slapp ur mig ett ”nej” och så gick jag vidare i min jakt efter mattförsäljaren som jag inte hittade. 🙁

   • Sven Larsson säger:

    nä, de där ska man verkligen hålla sig undan. Det är ungefär som Jehovas.

 22. Linnéa säger:

  Härlig bild. Jo jag minns scientologerna. Men det har varit ganska tyst om dem nu. Tyckte temat var jättesvårt, men OK man kan inte mer än ”bara inte lyckas”. Det viktigaste är ju att ha kul!

  http://elsasdotter.blogspot.se/2012/05/fonstertema-forvirrat.html

 23. Stare Ström säger:

  Usch, vilken otrevlig upplevelse.
  Jag lägger in en hyfsat nytagen förvirrad bild.
  http://krakvinklar.blogspot.se/2012/05/veckans-fonster-forvirrat.html

 24. Jah Hollis säger:

  Scientologerna, ja. Att de fortsätter att existera gör mig lite misströstande om mänskligheten på något vis. Även jag minns tiden då de stod på gågatan i Malmö borta vid Stortorget. De väntade som rovdjur på något byte de trodde det skulle vara enkelt att fånga. Själv bad jag dem alltid vänligt men bestämt att dra någonstans där inte solen lyser. Men jag har hört folk som fastnat i deras nät som berättat hur svårt det är att slippa dem. Usch!
  Mitt förvirrade fönster, eller vad det är, finns på plats:
  http://jahhollis.blogspot.se/2012/05/veckans-fonster-181-25-maj-forvirrat.html

  • Susanne säger:

   Jäpp, det var ju just dem jag råkade ut för. Trots att så många år har förflutit sedan dess, minns jag platsen där jag råkade ut för dem. Fast jag var ju inte så enkel att fånga som de trodde. 🙂

 25. Gardsmygen säger:

  Det var ett svårt tema men kanske så här: http://litenfagel.blogspot.se/2012/05/veckans-fonster-forvirrat.html

 26. Thorgun säger:

  Ja det finns många som försöker få oss att tro att bara ”DOM” har det rätta svaret och att alla andra har fel. För mig är sådant beteende det viktigaste varningstecknet. Har han/hon rätt och alla andra fel,,, då är det något som är allvarligt fel, och det gäller religioner, politiker, professionella tyckare och läkare.
  Mitt fönster blev förvirrat när jag lekte med ett par filter, konstigt men kul.
  http://thorgun.wordpress.com/2012/05/28/window/

 27. Pingback: Fönstertema – Förvirrat | Elsasdotter

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.