Bilder från Eslöv och övriga världen

Jag fick en canvas

För ett tag sedan fick jag ett mail med erbjudande om en canvastavla med eget motiv. Funderade ett tag och beslöt mig sedan för att tacka ja till erbjudandet och hade väl en tanke att den eventuellt kunde få vara med bland utställningsfotona. Erbjudandet kom från canvasframkallning.se i Göteborg och jag kikade lite på deras hemsida innan jag bestämde mig definitivt. Eftersom jag aldrig låtit trycka upp just en canvas, tänkte jag det skulle bli intressant att se resultatet, laddade ner labbets färgprofil och letade bland mina bilder efter något som skulle kunna passa som en canvas.

Eftersom jag skickade in en fil via e-post (den var stooor och tog lång tid att skicka) så vet jag inte hur uppladdningstjänsten via deras hemsida fungerar, men enligt informationen där så ska man få meddelande om upplösningen inte räcker till. Nu fick jag chansa och tog nog i med filstorleken för att vara säker på att resultatet skulle bli bra.

Och ja, visst blev det bra! Mycket snyggt och tavlan känns som en riktig målning. Jag får helt enkelt lust att göra fler förstoringar på canvas för mina andra bilder från samma tillfälle. Bara ett fel var det och det var mitt eget: Jag hade slarvat lite med vitbalansen i redigeringen och det vita i nedanstående bild har blivit en aningens blått. Det var alltså en annan version av bilden som blev canvastavla och där stämde färgerna perfekt överens med det jag såg på min skärm när jag skickade iväg filen och alltså även mitt slarv. I denna bild har jag inte slarvat så.

Vino & Olio i Montefalco

Tavlan hämtade jag igår kväll och kunde konstatera att den till och med var monterad på en riktigt fin kilram. Och nu går jag här och funderar på var här hemma jag ska hänga den, nu när den inte hänger på Eslövs Stadsmuseum med de bilder som jag till sist valde. Jag får kanske ha en italiensk vägg där jag samlar alla de italienska motiv jag har ramat in sedan tidigare. Den här canvastavlan lär då vara den som står ut mest bland dem, så lyxig som den känns.

Bilden tog jag förra sommaren i den underbart vackra lilla byn Montefalco i Umbrien. Du har kanske sett den tidigare här, eftersom den ingick i en fototriss jag publicerade förra året. Jag har den dessutom på min facebooksida.

Förresten måste jag förvarna om att jag kommer att uppdatera med ett nytt tema och inte riktigt vet hur min fotoblogg kommer att se ut därefter. Så bli inte förskräckt om du inte känner igen dig här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,