Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fönster 187 (13/7): Romanskt

Helgen före midsommar fick jag en inbjudan att plåta Lunds domkyrka inifrån och det kunde jag ju inte säga nej till. Den här bilden tog jag från ett av de romanska fönstren ut mot andra romanska fönster i tornet bredvid. Romansk byggnadsstil har valv och fönster formade som rundbågar. Lunds domkyrka är ett bra exempel på sådan stil.

Romanska fönster på Lunds domkyrka

Förra veckans fönsterfotografer var:
Larans
Leena
Hanna
SoF
Anna
llhertz
Stare Ström
Pysselfarmor
Della
Mad World
Bittens bilder
Pumita
Violen
Rajson
Sven
Mia
Erik ”Semlan”

Vill du också vara med i Veckans fönster? Här är reglerna:

  • Torsdag kl. 17.00 presenterar jag temat för fönstret.
  • Dagen därpå, fredag kl. 17.00, lägger jag upp ett fönsterfoto på temat.
  • Publicera därefter ditt fönster på din blogg och lämna en kommentar till mitt fönsterfoto så att andra hittar rätt till dig. Länka samtidigt hit så att andra hittar fler fönsterfotografer.
  • Vill du även lägga upp en liten Veckans fönsterlogga hittar du mina loggor här.
  • Glöm inte adressen till ditt fönsterinlägg! Skriv den gärna direkt i din kommentar.
  • Om du deltar i denna veckas fönster, får du din länk upplagd nästa vecka.
  • Du har hela veckan på dig att ge ditt bidrag.

Vill du bidra med temaförslag är du välkommen att maila ditt förslag till mig på ompio57(snabela)gmail(punkt)com där du byter ut orden inom parenteserna (och stryker parenteserna!) till motsvarande tecken.

Andra bloggar om: