La Torre di San Martino della Battaglia

Det var högst upp i det här tornet jag stod när jag fotograferade den förra bilden på Sirmione. Tornet är 74 meter högt och byggdes 1878 för att hedra Vittorio Emanuele II. Ett mycket vackert torn, även invändigt där man går runt, runt i en ramp ungefär halvvägs upp där kortare trappor varvas med rampen som går runt i kanterna. Väggarna är fulla av målningar på historiska händelser. För att inte tala om fönstren som är mycket vackra med mönster i olika färger.

Framsidan av Torre di San Martino Framsidan av tornet

Baksidan av torre San Martino Baksidan av tornet

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Publicerat i Italien och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

3 Responses to La Torre di San Martino della Battaglia

 1. Della säger:

  Vackert torn. Inte något som jag kände till.

  • Susanne säger:

   Nej, jag tror inte det är känt bland icke-italienare. Det ligger lite avsides, söder om Gardasjön och vi hade lite svårt att hitta rätt och fick fråga oss fram. Och det trots att tornet syns på långt håll.

 2. Sven Larsson säger:

  väldigt snygg inramning du fått till på den nedersta bilden.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.