Bilder från Eslöv och övriga världen

Skyltsöndag

När jag bodde i Nicaragua i slutet på 1980-talet var dricksglas en av många bristvaror. USA hade ju en handelsblockad mot landet som man menade inte var demokratiskt och man stödde bl.a. contras krig mot sandinisterna. Nu lyckades ju inte det där kriget mer än att utarma landet för sandisterna utlyste val 1990, förlorade till en partikoalition med fjorton partier under ledning av Violeta Barrios de Chamorro. Regeringarna avlöste varandra i demokratiska val och vid de två senaste valen har sandinisterna under Daniel Ortega vunnit.

Nåväl, det  var ju inte det jag skulle skriva om egentligen, utan om glasen. Ofta när jag var ute och åt på billiga restauranger fick man sin dryck serverad i plastmuggar eller i kapade glasflaskor vars kant hade slipats av. För några månader sedan var jag i jobbet på ett besök hos en konstnär som gjorde på samma sätt med gamla glasflaskor och blev då påmind om hur man gjorde i Nicaragua. Vad sägs om priset för ett glas Coca Cola?

Coca Cola för 90 kr

Visst ja, det är Pumita som startade skyltsöndag.

Läs även andra bloggares åsikter om