Veckans fönstertema: Antikt

Igår besökte Antikmagasinet Eslöv för att spela in programmet som senare kommer att visas på SVT. Jag hörde att många stod i kö för att visa sina dyrgripar för Anne Lundberg med sällskap men själv hann jag aldrig förbi för att fotografera dem. Självklart väljer jag temat antikt för Veckans fönster.

Välkommen i morgon fredag, efter kl. 17.00, då du kan publicera ditt antika fönster i din blogg och sedan lämna en kommentar i min blogg efter att jag publicerat mitt fönster. Annars går det bra även senare i veckan. Så länge får du titta på den här bilden jag tog utanför Agrigento på Sicilien, på den plats där Tempeldalen finns, ett av UNESCO:s världsarv.

Tempeldalen i Agrigento

Tempeldalen är en vidsträckt plats där antikens greker konstruerade tempel för att hylla sina gudar. Sicilien var på 500-talet f.Kr. en grekisk koloni. Eftersom det är i Italien har templen fått de romerska namnen i stället för de grekiska.

När vi var där nu i mitten på augusti var det uppåt 40 grader varmt så vi orkade inte vandra runt hela området. På den här bilden har jag tagit mig upp på en höjd vid Junos tempel där man har utsikt mot Concordias tempel längst bort i bilden. Dit är det bara halvvägs till ingången vi gick in genom. Du kan se de pyttesmå människorna på vägen där borta och förstår då kanske bättre hur lång sträckan är. Till vänster om bilden ligger Medelhavet söder om Sicilien och till höger om bilden sträcker sig Tempeldalen ut över ett ännu större område.

Läs även andra bloggares åsikter om 

Publicerat i Fönster och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

7 Responses to Veckans fönstertema: Antikt

 1. Leena säger:

  Härligt att se en bild från Siclilien! Vi tittar lite på olika ställen där för resa till våren, kanske. Eventuellt ska vi vandra från by till, det skulle vara häftigt! Men jag tror att det finns hur mycket som helst att se där.

  • Susanne säger:

   Jo, det finns alldeles säkert mycket att se. Jag hann bara med den västra delen av ön men har lovat mig själv att jag ska återvända för att se också den östra delen med Etna, Syrakusa och andra platser.

 2. Leena säger:

  Hmm … från by till by, ska det stå. Eller kanske från stad till stad, jag vet inte vilken klass samhällena där har.

 3. larans säger:

  Nästan som Akropolis i Aten. Verkar vackert och intressant…och varmt!
  Får se om det inte kan bli något antikt från Eslöv iaf. 🙂 Antikt är ju eg. mer än hundra år och det har ju Eslöv precis fyllt!

  • Susanne säger:

   Jodå, varmt var det ju – och fruktansvärt torrt. Vi såg gräsbränder på flera ställen när vi åkte buss i det bergiga landskapet.

 4. Miahalvarsson säger:

  Så skönt att känna värmen från bilden en sån här dag, när jag fick börja med att skrapa bilrutan :-)))

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.