Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fönstertema: Antikt

Igår besökte Antikmagasinet Eslöv för att spela in programmet som senare kommer att visas på SVT. Jag hörde att många stod i kö för att visa sina dyrgripar för Anne Lundberg med sällskap men själv hann jag aldrig förbi för att fotografera dem. Självklart väljer jag temat antikt för Veckans fönster.

Välkommen i morgon fredag, efter kl. 17.00, då du kan publicera ditt antika fönster i din blogg och sedan lämna en kommentar i min blogg efter att jag publicerat mitt fönster. Annars går det bra även senare i veckan. Så länge får du titta på den här bilden jag tog utanför Agrigento på Sicilien, på den plats där Tempeldalen finns, ett av UNESCO:s världsarv.

Tempeldalen i Agrigento

Tempeldalen är en vidsträckt plats där antikens greker konstruerade tempel för att hylla sina gudar. Sicilien var på 500-talet f.Kr. en grekisk koloni. Eftersom det är i Italien har templen fått de romerska namnen i stället för de grekiska.

När vi var där nu i mitten på augusti var det uppåt 40 grader varmt så vi orkade inte vandra runt hela området. På den här bilden har jag tagit mig upp på en höjd vid Junos tempel där man har utsikt mot Concordias tempel längst bort i bilden. Dit är det bara halvvägs till ingången vi gick in genom. Du kan se de pyttesmå människorna på vägen där borta och förstår då kanske bättre hur lång sträckan är. Till vänster om bilden ligger Medelhavet söder om Sicilien och till höger om bilden sträcker sig Tempeldalen ut över ett ännu större område.

Läs även andra bloggares åsikter om