Veckans fönster 203 (30/11): Husligt

Ett husligt fönster kommer här. Taget i Vanås park förra året. Det är från Yoko Onos utställning med önskelappar överallt.

Fönster med vita koppar

Förra veckans fönsterfotografer var:
llhertz
Leena
Larans
Pumita
Cecilia Artista
Anna
Mia
SoF
Violen
Hanna
Pysselfarmor
Erik ”Semlan”
Birgitta
Anita-a
Anita – Malta
Kicki
Rajson
Mad World
Bittens bilder
Linnéa
Kakan
Klimakteriehäxan
Carl-Axel (ny)

Vill du också vara med i Veckans fönster? Här är reglerna:

 • Torsdag kl. 17.00 presenterar jag temat för fönstret.
 • Dagen därpå, fredag kl. 17.00, lägger jag upp ett fönsterfoto på temat.
 • Publicera därefter ditt fönster på din blogg och lämna en kommentar till mitt fönsterfoto så att andra hittar rätt till dig. Länka samtidigt hit så att andra hittar fler fönsterfotografer.
 • Vill du även lägga upp en liten Veckans fönsterlogga hittar du mina loggor här.
 • Glöm inte adressen till ditt fönsterinlägg! Skriv den gärna direkt i din kommentar.
 • Om du deltar i denna veckas fönster, får du din länk upplagd nästa vecka.
 • Du har hela veckan på dig att ge ditt bidrag.

Vill du bidra med temaförslag är du välkommen att maila ditt förslag till mig på ompio57(snabela)gmail(punkt)com där du byter ut orden inom parenteserna (och stryker parenteserna!) till motsvarande tecken.

HUNDRA HUS 2013

Jag tänkte köra igång en årsutmaning nästa år. Det handlar just om hus och min tanke är att jag ska publicera hundra hus under år 2013, ungefär som den serie bilder jag gjorde under 2011 då jag publicerade hundra inlägg om Eslöv som då fyllde hundra år. Är du möjligen intresserad av att delta och publicera hundra inlägg som bara har husbilder? Det kan vara ett eller flera foton i samma inlägg, men det ska vara samma hus i ett inlägg, fotograferat ur olika vinklar. Helst vill jag också ha en beskrivning av huset. Vilka hus du väljer är upp till dig, men gärna sådana som du tycker är lite annorlunda. Inläggen kan publiceras när som helst, men ska numreras i nummerföljd och även taggas eller kategoriseras med taggen 100hus2013.

Andra bloggar om: 

Publicerat i Fönster, Fotoutmaningar och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

37 Responses to Veckans fönster 203 (30/11): Husligt

 1. juanna annasdotter säger:

  Skirt vackert!

  Inte världens bästa lösning men ändock en lösning
  http://fruntimmersbloggen.se/fonstertema/fonstertema-203/

 2. Leena säger:

  Hon hade en del härliga idéer, och mycket om att alla ska bidra! Härlig bild!

  Mitt inlägg är inte lika konstnärligt men i alla fall 🙂
  Ha det gott, alla!

 3. Hanna säger:

  Wow, jag är helt såld, vilken snygg bild, den skulle du lätt kunna sälja till vilken tidning som helst.

  Välkommen hem till mig:
  http://hanna50.blogspot.se/2012/11/pyntat-och-klart.html

 4. SoF säger:

  Gillar din bild Susanne! Vackert fönster och fin stämning.

  Här kommer en helt annan variant av temat.

  Välkommen in & Trevlig helg!

  http://blindstyre.se/wordpress/2012/11/huslig-husvagnsagare/

 5. Leena säger:

  Glömde kommentera Hundra Hus 2013. Det låter jätteroligt men jag tror inte att jag har varken tid eller möjligheter att hitta så många intressanta hus. Ja, jag vet att även vanliga hus kan vara intressanta fotografiskt men jag rör mig ju mest i vår villakvarter med ungefär likadana hus … så jag hoppar. Men en kul idé, tycker jag ändå!

 6. Della säger:

  Det gör sig bra det där lite bleka och grön/blåtonade i bilden du visar. Snyggt!
  Äntligen kan jag vara med igen och min bild är nu på plats.
  http://vardagettaventyr.blogspot.se/2012/11/veckans-fonster-husligt.html

 7. Annapanna säger:

  Yoko..what..har hon gjort detta?? Intressant och väldigt oväntat tycker jag..jag gillar stilen..väldigt annorlunda..småkoppar med lappar..:)

  http://filipendula.blogg.se/2012/november/veckans-fonster-2-3-4-5-6-7.html

 8. Rajson säger:

  Vilket behagligt och spännande foto!Gillas.
  100hus2013 låter spännande,tål och funderas på!
  http://rajsons.blogspot.se/2012/11/veckans-fonster-husligt.html

 9. larans säger:

  Ja, den utställningen kommer jag ihåg, liksom äppleträden med likadana önskelappar ute i parken
  Här hittar ni mitt husliga fönster: http://larans.aminus3.com/image/2012-11-30.html

 10. Birgitta säger:

  Så snyggt fönster du hittat! Gillar den blå kalla tonen i fönstret med det ljusa runt omkring. Estetiskt tilltalande 🙂
  Mitt husliga
  http://fotochip.blogspot.hu/2012/11/husligt-fonster.html

 11. Klimakteriehaxan säger:

  Hej! Mitt husliga fönster är hämtat i grannlandet i öster. Först tänkte jag göra som Susanne, och ta en hus-LIK bild (din är fin, Susanne!) men nu blev det nåt annat.
  Välkommen över! Det är dukat och klart!
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2012/11/husligt-i-veckans-fonster.html

 12. Miahalvarsson säger:

  Häftigt! Hon är lite som vi säger i Norrland, *eljest* 😉
  http://matmia.blogg.se/2012/november/299-veckans-fonster-husligt.html

 13. Kicki säger:

  Så himla snyggt, coolt och vackert på samma gång! Mitt är lite mer gammaldags http://kristiinamedtre.blogspot.se/2012/11/husligt.html
  Utmaningen låter spännande, frågan är om jag hinner med det, hm 100 hur många i veckan t ex?…Påminn mig igen tack!:)

 14. Pysselfarmor säger:

  Jag beundrar människor som kommer på sådana här idéer som t.ex. den här utställningen med önskelappar….att det är Ono förhöjer det hela!
  Så vacker bild som förmedlar känslan i utställningen.

  Min tolkning finns nu till beskådande!

  Jag är gärna med i utmaningen 100hus2013, men har några frågor.
  Tolkar som att bilderna ska tas under 2013.
  Jag undrar också hur man vet vilka som deltar och när respektive person publicerar sina bilder? Det kan ju vara vid väldigt spridda publiceringstider för 100 bilder. Det är mycket roligare att delta när man både får och kan ge kommentarer hos andra, men det får ju inte bli så att man ägnar var och varannan kväll att klicka sig in till x antal deltagare för att kolla om det finns ett inlägg för temat.
  Jag hoppas jag har beskrivit min undran så att du förstår vad jag är ”ute efter”….. 🙂

  • Susanne säger:

   Jo, under 2013 tycker jag bilderna ska vara tagna. Tror att det kan bli intressantare om man tänker nytt och funderar lite på vilka hus man vill ha med och hur man vill skildra dem.

   Jag tänkte lägga upp en egen 100hus2013-sida (ungefär som de undersidor man kommer till om man klickar på ”Jag” eller ”Bilderna” i övre kanten). Där ska man kunna anmäla sig om man vill vara med och så blir alla deltagare listade på sidan. Där ska man också kunna kommentera om man har synpunkter på hur fotoutmaningen ska göras. Sidan kommer inom kort. Däremot kommer jag att publicera mina hus på själva bloggsidan precis som vanligt. Det kommer inte att vara några speciella teman utan ganska fritt. Man kan alltså välja att sätta ett speciellt tema om man vill men det är inte tvunget. Viktigt är alltså att den som deltar verkligen skapar en taggning eller kategori så att det är den länken jag lägger in i min husdeltagarlista.

   Att ge och få kommentarer är förstås en del i en utmaning, men det är ju som du säger, svårt att hinna kommentera varje dag. Man får väl göra så gott man kan. Jag tänker att man kan gå in via listan lite då och då. Inte vet jag hur många som vill delta heller så det kanske inte blir så många man ska klicka runt hos. Jag lovar att försöka hinna med alla – precis som jag försöker göra i Veckans fönster. Men det kommer att bli i perioder för tiden är emellanåt en bristvara och ibland räcker den bättre till för att klicka runt. Även publiceringen av hus kommer för min del att ske stötvis, men i snitt blir det ju två inlägg per vecka. 100 husinlägg/52 veckor ≈ 1,92 husinlägg/vecka. Det viktigaste är ju att man tycker det är roligt att fotografera hus och arkitektur – vilket jag tycker – och att man vill berätta en historia om det hus man väljer, kort eller lång. Jag tycker t.ex. alltid det är intressant att få veta något om de fönster som plåtas i Veckans fönster, och tror det kan vara minst lika intressant med alla hushistorier.

   Hoppas det blev klarare. 😉

   • Pysselfarmor säger:

    :-))
    Jag har varit med i fotoutmaningen 365 bilder för 2011 och 365+1 för 2012 och har fixat det – varit klar i augusti. Och jag är en flitigt kommenterare……har ju dessutom fotobloggen för fotoutmaningar på veckans olika dagar. Men min huvudsakliga blogg är min hantverksblogg….så jag är nog en van bloggare.
    Det jag var ”ute efter” var just det där att det finns en lista/sammanställning/blogg av de som deltar så att man själv kan lägga bevakning på de man vill följa och kommentera. I regel blir det ju de som man får respons av.
    Då är jag med och jag kommer att använda min ”vanliga” fotoblogg med en egen kategori för detta – 100hus2013.
    Starten sker i januari då – med bilder från 2013. Kul!

  • Klimakteriehaxan säger:

   Undrar om inte Yoko Ono helt enkelt importerat en nyårssed från sitt hemland? Där sätter man önskelappar i (körsbärs)träden, har jag bestämt för mig!

 15. Ninni E säger:

  Så rent och vackert med allt det vita! Undrar vad det står på lapparna…?
  Mitt fönster är mera brokigt och färgrikt!
  http://ninni-e.blogspot.com

 16. Stare Ström säger:
 17. Karin säger:

  Vilket underbart fönster du bjuder oss på! Mitt fönster är också på plats nu.
  Det där med 100 hus känns lockande!

  http://kajsaloppan.blogspot.se/2012/12/veckans-fonster-husligt.html

 18. Carl-Axel säger:

  Nu har jag tittat på många fina bilder men känner mig lite ovan om hur jag ska kommentera. Jag får träna på detta! :)) Jag bidrar med en bild på de ovackra men basala ting som behövs för husligt arbete. http://carlaxel.aminus3.com/image/2012-12-01.html

  • Susanne säger:

   Jag tror säkert att du hittar på några bra ord att skriva hos andra deltagare. Du brukar ju ha så roliga kommentarer i verkligheten. 🙂

 19. Pumita säger:

  Vackert och mycket speciellt fönster! Ganska typiskt för Yoko Ono, kan jag tänka mig… med mycket vitt.

  Hos mig är det bäst att inte blanda in vitt…
  http://pumansdotter.blogspot.se/2012/12/veckans-fonster-husligt.html

 20. Erik Semlan säger:

  Spännande fönster. Undrar vilka önskningar som folk skrivit på lapparna? Läckert!
  http://erik56.blogg.se/2012/december/husligt-2.html
  Valde själv en italiensk husmor. 🙂

  • Susanne säger:

   Dem jag minns var några om att det skulle gå bra i livet för någon kär eller att någon skulle bli frisk, alltså en hel del ”vardagsönskningar”, nog så viktiga.

 21. llhertz säger:

  Önskelappar är riktigt japanskt och jag har fortfarande en fot kvar där 🙂

  http://wp.me/p1YIih-27L

 22. Kakan säger:

  Hej!
  Jag är gärna med på den fotoutmaningen.
  Tycker det är kul att fota olika hus. Det finns så många fina saker att fota på ett hus… Man behöver bara lyfta blicken lite så ser man så mycket.
  Nu ska jag se om jag kan komma på något till veckans fönster…
  Ha det bra!
  Kram Kakan

 23. lottasphotos säger:

  Wow vad kul det låter! Tänkte haka på Fönsterutmaningarna för ett tag sen men det har inte blivit ännu. Hus kanske blir av 😉

 24. Klimakteriehaxan säger:

  Hej Susanne! Du har förvisso inte presenterat nåt nytt fönstertema eftersom det bara är onsdag – men det behövdes inte, för jag ligger lite före dej i spåret … 😀

  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2012/12/det-har-ar-veckans-fonster.html

  • Susanne säger:

   Hehe, vilken aktuell bild från Stockholmstrakten denna snöiga dag. Insnöat fönster kanske jag skulle haft i stället för det jag tänkt ut till i morgon. 🙂

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.