Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans Fototriss 199: Ljus

Det är en hel evighet sedan jag deltog i Helenas Fototriss, men nu kommer äntligen ett bidrag från mig. Temat för veckan är Ljus, ett tema som ju kan tolkas på många olika sätt. Jag väljer att tänka tillbaka på den ljusa årstiden, alltså sommaren som gick och då jag för första gången – men absolut inte sista – reste till Sicilien. Det är ett mäktigt landskap som jag försökte fånga med min kamera.

Palermo från havet

Den 17 augusti anlände vi till Palermo med båt från Genova. Solljuset glittrade så vackert i Medelhavet.

Kvällsljus över Siciliens berg

Den 18 augusti tog vi bussen till Agrigento för att besöka Tempeldalen. På vägen tillbaka till Palermo lyste solljuset bakom bergen.

Staden Castellamare ovanifrån

Den 19 augusti tog vi en annan buss som körde oss till San Vito Lo Capo. På vägen
tillbaka till Palermo passerade vi Castellammare där solljuset lyste på halva staden.

Läs även andra bloggares åsikter om