Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans Fototriss 200: Detalj(er)

Veckans Fototriss är den här veckan den tvåhundrade i ordningen och det firar Helena med en tävling. För ett tag sedan undrade hon om jag ville hjälpa till att utse åtta finalister i tävlingen och det erbjudandet var det ju svårt att tacka nej till. Anledningen till att hon frågade var nog att jag den där försommaren 2008 gav henne tipset att börja med en fotoutmaning för att visa just tre bilder på ett tema. Det blev till slut den mest populära fotoutmaningen i bloggosfären och som nu alltså jubilerar. Grattis Helena!

Själv presenterar jag en triss med en enda detalj trots att temat är detaljer i plural: ett SD-kort, vars resa på olika platser ses i mina bilder. Att fotografera utan den lilla detaljen med dagens digitalkameror ter sig stört omöjligt. Fast framtiden kanske kommer att innebära något helt annat, vem vet. Bilderna tog jag ju faktiskt utan minneskort och använde min nya iPhone, så bilderna lagrades på en hårddisk innan de publicerades här. Och de är inte photoshoppade alls utan bara ”instagrammade”.

SD-kort

Att fotografera med en digitalkamera utan minneskort låter sig knappast göras.
På ett kort med 8 GB får jag plats med drygt 500 bildfiler, eftersom jag fotograferar i raw-format. 

SD-kort i kamera

Efter fotograferingen ska minneskortet tas ur kameran…

SD-kort i minneskortsläsare

…och dess innehåll laddas över till datorn med hjälp av en minneskortsläsare.

Och nu ska jag alltså ta mig an den stora uppgiften att välja ut åtta finalister bland alla bidrag  som kommer in mellan midnatt till söndag fram t.o.m. tisdag kl. 20.00. Jag lovar att försöka vara så rättvis jag bara kan.

Läs även andra bloggares åsikter om