Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Hus 1

Äntligen kommer jag igång själv med min egen årsutmaning och börjar med att presentera ett hus från Italien. Hit flyttade jag från Nicaragua i januari 1991 med man och vår äldste son på åtta månader.  Det blev ett helt år i huset hos min svärmor och svägerska innan vi fick klart vårt eget hem. Om tiden där har jag skrivit på min gamla hemsida. Än idag bor de två kvar i huset som dock ändrats lite sedan jag bodde där.

Grinden mot trappanFörr fanns ingen grind upp mot trappan.

Granen utanför husetGranen har växt rätt rejält sedan jag bodde där för över tjugo år sedan.

Från gatusidanPå andra sidan huset finns gatan.

Om jag minns rätt vad man berättat för mig så fick min f.d. mans pappa (han dog på 1960-talet och jag har alltså aldrig haft någon svärfar) köpa en bit jord efter andra världskriget av den store godsägaren i byn. Det här huset blev familjens andra som byggdes på markbiten, snett mitt emot det gamla huset, som ännu finns kvar. Det ligger i det historiska centret av byn och har därför de här smala gatorna där man nätt och jämt kommer fram med bil.

Det är fortfarande fritt att anmäla sig till den här utmaningen som kommer att hålla på hela året. De som än så länge hakat på är Kakan, Eva, Yvonne, Anki Arvidsson, Bonnfrua och Lotta. Ännu fler har anmält intresse och dem har jag listat på sidan om utmaningen där du också hittar de regler jag satt upp för att delta.