Bilder från Eslöv och övriga världen

Så blev mitt år 2012

Jag har inte riktigt hunnit med att sammanfatta mitt 2012 i bilder, men nu kommer det äntligen. Här ser du en bild för varje månad och ingen av dem har varit publicerad tidigare. Tidigare har jag på samma sätt sammanfattat 2010 och 2011.

Mitt kök i januariI januari bodde jag fortfarande hos en väninna medan min lägenhet höll på att ställas i ordning efter en vattenskada i oktober 2011. Jag tittade nog till lägenheten nästan varje dag för att se hur arbetet fortskred. Här ser du köket.

Mitt kök i februariI slutet på februari var så allting klart och jag kunde flytta in i min totalrenoverade lägenhet. Endast badrummet klarade sig från vattenskador. Det nya köket blev fint tyckte jag. Här är det nästan klart.

Flyinge KungsgårdI mars for jag en dag med arbetskamrater till Flyinge för en långlunch. Vi passade på att titta på de vackra hästarna och även på en hel del storkar.

SjöstjärnaI april for jag på konferens till Göteborg och vi besökte även Universeum där vi tittade på alla djur, bl.a. den här vackra sjöstjärnan.

Äng vid BorlundaI maj var jag ibland ute och cyklade med kameran. Strax utanför Eslöv hittade jag en kväll den här vackra vyn vid Borlunda kyrka. (Den första juni blev jag påkörd och har sedan dess inte cyklat så mycket som förr.)

Cyklister i Albiate, ItalienI juni åkte jag ett par dagar till Italien och tittade bl.a. på cyklister i Albiate.

Gulorange blommaHela juli jobbade jag men hann med att delta på en fototräff i Alnarp tillsammans med Rei och andra fotografer.

Agrigento, ItalienI augusti tog jag långsemester i Italien och besökte bl.a. för första gången Sicilien. Här ser du utsikten från Valle dei Tempi mot Agrigento. Det var varmt och det brann på sina ställen, men det var otroligt vackert.

Martin Schibbey och Johan Persson på bokmässan i GöteborgI september for jag åter igen till Göteborg, nu för att besöka bokmässan. Där stod Martin Schibbey och Johan Persson och berättade om sin fängelsetid i Etiopien, varifrån de kommit hem samma månad. Och se, där stod Åsa Linderborg också och lyssnade. Det såg jag faktiskt först nu.

Man som röker pipa och läser tidningen på Konserthusets trappa i StockholmI oktoner var det dags för ännu en konferens med jobbet, nu till Stockholm. Jag tog ut lite semester och åkte upp några dagar tidigare för att bl.a. ströva runt med kameran och även delta i Fotografiska museets andra Instawalk, där jag bl.a. mötte Fototriss-Helena. Det var kul. En av dagarna hittade jag också den här mannen som satt så fint på Konserthusets trappa med sin pipa och tidning.

Björn Ranelid på biblioteket i EslövI november hade jag besök av äldste sonen och vi passade på att gå till Eslövs bibliotek och lyssna på Björn Ranelid som med sina magnifika ord trollband alla åhörare i den fulla lokalen. (Ursäkta den dåliga bildkvaliten. Vi fick plats så långt bak.)

Tomtesläde i ItalienOch i december for jag till Italien igen för att träffa tomten med följe när de for förbi i sin släde i Albiate.

Sammanfattningsvis kan jag säga att år 2012 blev betydligt bättre än 2011. Och så ser det ut som om jag varit ute och rest en hel del trots att det känns som om jag aldrig någonsin förflyttar mig hemifrån.