Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fönstertema: Filmatiserat

Jag tycker det är mycket film på gång just nu. Det pratas om nya filmer och filmpriser på alla håll och kanter. På måndag är det dags för Guldbaggegalan och samma dag som det är val i Italien är äger Oscarsgalan rum. Fast det dröjer förstås ytterligare en dryg månad. Så länge tittar vi på filmatiserade fönster tycker jag.

Välkommen i morgon fredag, efter kl. 17.00, då du kan publicera ditt filmatiserade fönster i din blogg och sedan lämna en kommentar i min blogg efter att jag publicerat mitt fönster. Annars går det bra även senare i veckan. Så länge får du titta på en bild jag tog i den italienska byn jag nyligen besökt och som visar den rygg jag tyckte störde min utsikt i stort sett hela den där lördagen före jul då jag var ute och tittade på den levande julkrubban som organiserades av barnen i kyrkans förskola.

Rygg med text

På mannens rygg står ungefär:
LEVANDE JULKRUBBA
på de närliggande innergårdarna till torget vid kyrkan
AUKTORISERAD VIDEOINSPELNING

Tyvärr var jag ingen auktoriserad fotograf men tog en massa foton ändå.
(Och det finns faktiskt ett litet stavfel i texten på ryggen. Fast det är nog bara rent slarv.)

Den levande julkrubban innebär att olika grupper av barn tillsammans med föräldrar och förskolepersonal klär ut sig och placerar sig på olika innergårdar med olika teman. T.ex. målarna, bagarna, skulptörerna, prästerna osv. Barnen var så duktiga och verkade ha jätteroligt där de stod och bakade, målade eller lagade polenta.