Bilder från Eslöv och övriga världen

Hundra hus 2013: Hus 11

Kyrkans hus är ju också ett slags hus, men som man visserligen inte bor i stadigvarande. Detta är Milanos storslagna domkyrka som ligger i centrala Milano bredvid Galleria Vittorio Emanuele. Många gånger har jag gått förbi här och beundrat konstverket med sina tinnar och torn, men det här är första gången jag fotograferat den på kvällen. Utanför kyrkan finns den stora domkyrkoplatsen som vimlar av människor dag och natt: försäljare av allehanda slag, turister, poliser, eleganta Milanobor och tyvärr även en hel del ficktjuvar.

Duomo di Milano började byggas redan 1386 men blev inte klar förrän 1892, enligt wikipedia. Det var nog inte något fuskbygge precis när det tog så lång tid som 500 år att få kyrkan klar.

Man kan gå uppför trappor och komma upp på taket där man har en fin utsikt över Milanos omgivning. Taket är lite snett så det gäller att ha bra skor. Kommer du till Milano någon gång så rekommenderar jag verkligen ett besök upp på taket där man också ser tinnarna och tornen med sina så speciella dekorationer på nära håll.

Milanos domkyrka

Till vänster om domkyrkan lyser väggen på det lyxiga varuhuset Rinascente och vid de röda stånden pågår julmarknaden.

Bilden tog jag den 3 januari när äldste sonen och jag strövade runt i Milano en hel dag och han visade mig platser jag ännu inte kände till. Nu håller han på att upptäcka en helt annan stad ”down under” och jag hoppas kunna resa dit senare i år så att han får visa mig även den staden.

Detta är mitt fjortonde inlägg i #blogg100.