Hundra hus 2013: Hus 13

Jah Hollis hoppade på min fotoutmaning för en tid sedan och har flitigt publicerat hus från sin hemstad Malmö. Men nu kommer jag också med en husbild därifrån, från Västra hamnen och på ett hus som ska vara klart för inflyttning den 1 april (nej, det är inte något aprilskämt). E.ON ligger bakom projektet som ska vara ekologiskt hållbart och är lite av ett experimentbygge. Kolla in deras fina hemsida som handlar om huset vid namn Hållbarheten. Energiförsörjningen sker med både solceller, solfångare och lokala vindkraftverk. Som boende har man också tillgång till laddningsstationer för elcyklar och elbilar. Och mycket mer som förstås styrs med de senaste digitala metoderna.

Hållbarhetens huskomplex

Inlägg 22 i #blogg100.

Publicerat i 100 hus 2013 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

7 Responses to Hundra hus 2013: Hus 13

 1. Anki säger:

  Spännande hus och spännande projekt! Lite för dyrt för mig… men en himla bra idé 🙂

  • Susanne säger:

   Visst, alldeles för dyrt även för mig. Dessutom intervjuade de hyresgäster som var intresserade av att bo där så inte vem som helst dög.

 2. Jahhollis säger:

  Jag har inte varit ute i Västra hamnen under hela vintern, men det händer saker där hela tiden. Detta har jag alltså inte sett på riktigt än, men förmodligen kommer det något hus från det här området även bland mina bidrag så småningom. I dag lade jag in nummer åtta som ligger i centrala Malmö, om man nu hittar det. 🙂

  • Susanne säger:

   Jo, i Västra hamnen är det alltid något nytt att titta på. Gillar alla experimentbyggen där ute. Sommartid är det dock lite behagligare att promenera där.

 3. Lotta säger:

  Jag hade nog inte ens fått komma till intervjun 🙂 Ska bli kul att se hur det ser ut färdigt och vilka som ska bo där.

  🙂

 4. Pysselfarmor säger:

  En spännande hus, men jag säger som övriga – väldigt dyrt!

  http://pysselfarmorsbilder.blogspot.se/search/label/Hus%202013

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.