Hundra hus 2013: Hus 14

I torsdags kväll när jag ändå var iväg och fotograferade mitt Veckans fönster riktade jag kameran mot det här fina huset som inhyser Österkyrkan. Det byggdes 1896 till Missionsförsamlingen Betel. När jag var liten och nog inte ens hade börjat skolan, gick jag en gång vilse i Eslöv och hamnade på samma gata som den här kyrkan. Där gick jag gråtande tills en kvinna förbarmade sig över mig och hjälpte mig att ringa hem. Egentligen borde jag ha känt igen mig eftersom mina farföräldrar bodde i närheten, men jag kom från ett håll jag inte tidigare hade kommit.

Österkyrkan på Kvarngatan i Eslöv Övre fönsterraden

Och nu är 25 % av utmaningen #blogg100 fullbordade.

Publicerat i 100 hus 2013 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

10 Responses to Hundra hus 2013: Hus 14

 1. Lotta säger:

  Kan tänka mig att detta huset väcker blandade känslor för dig 🙂

 2. Jahhollis säger:

  Jag, håller med Lotta. Huset ser inte bara välkomnande ut. Stackars dig, att gå vilse i Eslöv.

  • Susanne säger:

   Ja, det skulle man väl inte kunna tro, att man kan gå vilse i en småstad. Men jag var säkert bara en fem eller sex år och bodde i andra ändan stan.

 3. Lars Gudmundsson säger:

  Här tillbringade jag många timmar i SMU-scout. Hade en ledare/pastor där som samtidigt var min klassföreståndare, Curt Paulander

 4. Pysselfarmor säger:

  Vilka färger är det egentligen på byggnaden?

  http://pysselfarmorsbilder.blogspot.se/search/label/Hus%202013

 5. Carl-Gunnar Ryberg säger:

  Tänk att få titta på fina hus ifrån Eslöv och väl behandlade genom din kamera och Pc. Har nästan glömt bort detta hus. Tack för titten.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.