Hundra hus 2013: Solglöd

Det är egentligen inte huset i sig som är det jag vill visa i den här bilden utan i stället väggmålningen ”Solglöd”. Målningen syns extra tydligt nu när trädens grenar är så kala. Om några månader kommer det att vara betydligt sämre med sikten. Huset ligger längs Kanalgatan med gaveln mot Västergatan. Jag har faktiskt visat den här gaveln tidigare, med ett foto från hösten 2011. Då fick jag ha en annan vinkel för att se hela målningen. Olle Lindqvist målade 1986.

På innergården, i bilden till vänster om gaveln, finns en liten cykelverkstad, Tomassons Cykelverkstad, dit jag brukar gå med min cykel när den behöver fixas. De hjälpte mig också efter olyckan i somras då jag behövde låna en cykel i väntan på att min egen skulle repareras.

Väggmålningen Solglöd genom grenverk

Detta är inlägg 35 i #blogg100 och inlägg 16 i Hundra hus 2013.

Publicerat i 100 hus 2013 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

7 Responses to Hundra hus 2013: Solglöd

 1. Jahhollis säger:

  Ja, den målningen minns jag från ditt tidigare blogginlägg. Snyggt och något som borde finnas på flera (tråkiga) hus.

 2. Della säger:

  Vad annorlunda ett hus blir med en väggmålning. Man tappar liksom lite av huset och ser bara målningen istället. Speciellt tydligt är ju det på din tidigare bild av den här målningen. Intressant fenomen.

 3. Pumita säger:

  Den där målningen är så himla fin! Misstänkte att jag sett den förr… men en andra titt skadar inte. 🙂

  http://pumansdotter.blogspot.se/

 4. Pysselfarmor säger:

  En så vacker målning. Och det är synd att den sedan döljs av alla löv!

  http://pysselfarmorsbilder.blogspot.se/search/label/Hus%202013

 5. Mona säger:

  Åh, vilken vacker målning! Nu är en bra tid att fota hus. Göteborg är en ganska grön stad och det uppskattar jag, men jag har märkt att när jag ska fota hus så döljs ibland mer eller mindre hela hus av grönskan. Så nu gäller det att passa på!

  http://fotoentusiastenfotoblogg.blogg.se/category/100hus2013.html

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.