Skyltsöndag: Rulltrappsballonger

På söndagar skyltar man i en del av den svenska bloggfotovärlden. Det har Pumita bestämt och skyltar man mitt i veckan så tillhör det inte Skyltsöndagens utmaning. Så nu lyder jag Pumita och skyltar hädanefter endast på söndagar. Ska försöka låta bli – lovar.

Skyltarna behöver dock inte vara fotograferade på söndagar, så här kommer en skylt jag hittade igår – då det alltså var lördag och jag for till Malmö med Öresundståget.

Ballongförbud i rulltrappan på Malmö centralstation

Aja baja! Du får absolut inte ta med dig ballongen hem från Malmö om du vill åka tåg.

Skylten har redan fotograferats av andra, bl.a. av Maggan, som faktiskt var med när jag fotograferade den igår.

Publicerat i Fotoutmaningar och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

9 Responses to Skyltsöndag: Rulltrappsballonger

 1. Hanna säger:

  Hm, ballongförbud det var något nytt. Undrar hur många sådana märken de tillverkar om året. Jag har också ett förbudsmärke, fast av ett annat slag.

  http://hanna50.blogspot.se/2013/02/forbud.html

  • Susanne säger:

   Ditt förbudsmärke får mig att tänka på en liknande skylt jag plåtat i Italien. Ska nog publicera den nästa vecka. 🙂

 2. Stare Ström säger:

  Jaha??? Är det risk för att man lyfter, eller hur tänkte de??

  • Susanne säger:

   Har faktiskt ingen aning om varför man har ballongförbud och bryr mig nog inte om att ta reda på det heller för jag köper inte ballonger längre. 🙂

 3. Pumita säger:

  Haha, jag har ingen makt över andra bloggar (knappt min egen som spretar åt alla håll), bara retas med dig. Jag har inte satt upp några regler för skyltsöndag eftersom det inte är en fotoutmaning, bara påhitt som andra har hängt med på. Jag har funderat fram och tillbaka om jag ska göra det till ett fast inslag på bloggen men så fort jag tänker tanken får jag höra från ”andra axeln”: Neej, jag vill ha min frihet kvar! Och så får det bli. 🙂

  Ballongförbudet, det var ngt nytt. Undrar om det gäller helium eller alla ballonger. Kan iofs förstå för det finns folk som är paniskt rädda. Tillhör dock inte den skaran själv.

  http://pumansdotter.blogspot.se/2013/02/skyltsondag-knappast-knappt.html

  • Susanne säger:

   Jodå, Pumita, det förstår jag allt. Ville bara retas lite tillbaka. 🙂 Och friheten har vi att publicera vad vi vill och inte bry oss om regler – så länge vi bor i en demokrati med yttrandefrihet. 🙂

 4. Jahhollis säger:

  Jovisst finns det en förklaring till denna skylt (som jag själv funderat över några gånger).
  http://www.sydsvenskan.se/Pages/ArticlePage.aspx?id=650856&epslanguage=sv

 5. Lars Anshelm säger:

  Ja, det förklarar ju din kommentar-kommentar i eftermiddags. Det här har jag inte upptäckt fast jag passerat där många gånger!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.