Bilder från Eslöv och övriga världen

Valskyltat i Italien 2

Nu är det onsdag och då blir det en skylt igen – ännu en valskylt från Milano. Nu presenterar jag ett av de partier jag minst av allt sympatiserar med: Lega Nord och dess kandidat Roberto Maroni. Partiet Lega Nord grundades 1991 av Umberto Bossi som länge var dess partiledare men nu avlösts av Maroni. Det året hade jag precis anlänt till Italien och minns hur Lega Nord växte alltmer i omgivande orter. Lombardiet där jag bodde är partiets hemvist. Den här regionen ligger i norra Italien och tillhör det område som kallas Padania. Lega Nord vill skilja norra Italien från den södra delen och anser att syditalienarna roffar åt sig av rikedomarna i norr. Retoriken är starkt populistisk och de vänder sig emot all slags invandring. Lega Nord växte sig mycket starkt och har suttit i regeringen tillsammans med Berlusconis Forza Italia och Francesco Finis fascistiska parti Alleanza Nazionale. I den lilla by jag bodde var Kristdemokraterna under mina år mycket starka, men nu har Lega Nord tagit sig in i lokalpolitiken och byns borgmästare är en ”legista”.

Valaffischer för Roberto Maroni

På affischerna står det ”Mitt Lombardiet vill ha lägre skatter för företag” och ”Mitt Lombardiet ger fler jobb till ungdomarna”.

Detta är inlägg 15 i #blogg100

Och Pumita – nu var jag lite olydig igen – eller inte. 🙂