Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fönster 211 (8/2): Hotfullt

För några år sedan härjades min hemstad av flera anlagda bränder och många Eslövsbor var väldigt oroliga. År 2010 var nog det värsta året då vi efter några mindre bränder, bara ett par dagar före skolavslutningen vaknade till brandrök från den gamla Norrevångshallen där eleverna skulle samlats. Bilder från branden publicerade jag i flera inlägg. Månaden därpå var det dags igen. Jag kom med tåget från Malmö en sommarkväll och såg hur hela området öster om järnvägsstationen stod i brand. Bränderna är så vitt jag vet inte uppklarade men ett intensivt säkerhetsarbete inleddes och sedan dess har det inte skett några sådana här stora anlagda bränder i stan. Norrevångshallen revs och för bara tre veckor sedan invigdes den nya Eslövshallen på dess plats.

Mina två fönsterbilder är från den här sistnämnda branden och jag antar att Carl-Axel minns tillfället lika mycket som jag. Hade vinden blåst åt andra hållet hade det slutat värre än det blev, vilket är illa nog.

Lågor i natten över det gamla godsmagasinet

Lågor i natten över det gamla godsmagasinet.

Brandmän vid ruinerna efter godsmagasinet

Brandmän vid ruinerna efter godsmagasinet dagen efter branden.

Detta är inlägg 17 i #blogg100. Tidsinställt som alltid på fredagar.