Fönsterfotograf tre och Veckans fönstertema: Orientaliskt

Och nu blir det presentation av ännu en fönsterfotograf, den tredje i min presentationsrunda det här året. Vem vet, det kanske blir din tur nästa gång.

Pumita

Pumita är en av de bloggare jag tycker jag nästan känner trots att hon sällan avslöjar så mycket om sig själv. Jag vet ungefär var hon bor och jag tror jag vet vad hon heter, åtminstone hennes förnamn. Hon är glad för ord och använder dem väl, antingen det är på svenska, finska, engelska eller spanska. Ibland slinker det in lite italienska eller portugisiska också. Många är de som försökt lösa hennes ordgåtor i På Spåret, ett program hon verkligen gillar, reslysten som hon är. Men jag har alldeles för kort tålamod för att grunna på gåtorna och rusar vidare i läsandet i stället. För hennes skojfriska ord gillar jag skarpt. Ja, ibland blir hon också lite allvarlig och tycker till ordentligt om vissa samhällsföreteelser. Det är också intressant att läsa, men framför allt gillar jag hennes intresse för Latinamerika.

Pumita lärde jag känna (ja, det känns alltså så) någon gång 2006 när både hon och jag var ganska nya som bloggare, dvs vi hade bloggat i drygt ett år. Det var på den tiden då vi mest skrev ord och inte fotograferade så mycket som nu. Det var ett inlägg Pumita skrev om Julio Cortázar som fångade mitt intresse, förutom hennes namn förstås. Då kallade hon sig Pumans dotter, efter Monika Zaks bok med samma namn. Sedan den dagen har jag följt hennes ord och bilder, även om hon periodvis försvunnit från nätet, ibland för resor och andra gånger för att hennes dator inte velat vara med. Ja, det kan ju vara så att hon har haft annat för sig också, som t.ex. läsa böcker.

När jag började med Veckans fönster, var Pumita en av de första deltagarna och bara en liten stund efter Della kommenterade hon på mitt andra fönster, i oktober 2008. Då hade hon hittat till min fotoblogg, som alltså inte är den jag hade när jag började blogga. Den första var Sassas samlade svammel, som numera kan anses ganska död även om alla inlägg ligger kvar. Det är därför hon kallar mig för Sassa ibland. På den tiden var jag lika hemlighetsfull med min identitet som Pumita.

Under de här åren har jag följt Pumitas äventyr i México, Argentina, Spanien, Portugal och en mängd andra platser. Och när bilderna är med så blir det än intressantare att följa hennes ord. En annan sak jag uppskattar med Pumita är att hon i stort sett alltid svarar på kommentarer. Det kan bli riktigt långa dialoger i hennes kommentarsfält och det är alltid lika roligt att läsa.

Och en gång för länge sedan fick jag ett väldigt fint mail av henne, mitt i en ganska jobbig period. Det uppskattade jag mycket.

Veckans fönstertema: Orientaliskt

Pumita har valt temat orientalisk och jag undrar lite var hon hittat sitt orientaliska fönster. Kanske i Turkiet, dit jag tror en resa gick?

Har du inte deltagit i Veckans fönster, men vill göra det – läs under Veckans fönster i menyn högst upp.

Temat presenterar jag med en bild från Italien och som jag tog i december.

Beslöjad kvinna

Inlägg 65 i #blogg100.

Publicerat i Fönster och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

19 Responses to Fönsterfotograf tre och Veckans fönstertema: Orientaliskt

 1. Hanna säger:

  Så kul att läsa om Pumita, denna fantastiska människa som alltid kikar förbi med en uppmuntrande eller skojig kommentar :0) Nu ska jag leta orientaliska fönster.

 2. Kul! Pumita – en av mina absoluta favoritbloggare.

 3. Leena säger:

  Så kul att läsa om Pumita, en av mina favoriter också! Och att Pumita skriver om Mexiko och andra latinamerikanska länder gillar jag eftersom det är dit jag gärna sneglar åt när jag planerar resor. Och att få lite skojig inramning/text till bilderna är ett extra plus!
  Och imorgon ska jag kolla om jag har några orientaliska fönster.

 4. llhertz säger:

  Åh vilken fin presentation av Pumita! Så kul läsning. En säker mix av humor, allvar och empati gör henne till en av mina favobloggare. Jag följer henne gärna både på alla resor och hemmavid:)

 5. Anita - Malta säger:

  Det var verkligen roligt att du valde att göra en presentation av Pumita !! Har alltid varit lite nyfiken på den tjejen ! Hon ger oss en blandning av bilder från olika platser i världen och sticker ofta in med väldigt fyndiga och vassa kommentarer. Tycker hon är väl värd all uppmärksamhet. Gillar hennes ofta underliggande mångbottnade humor som givit iallafall mig många leenden. En trevlig, lite känslig tjej men med båda fötterna på jorden som vet var skåpet ska stå 🙂 Följer hennes i spåren med glädje !

 6. B i r g i t t a säger:

  Så fint skrivet om en bloggkompis! Intressant också att få veta lite mer om Pumita.

 7. Anki säger:

  Kul att få veta lite mer om Pumita – hon har alltid så fina bilder och lite underfundiga texter…

 8. Pumita säger:

  En förträfflig beskrivning på din bångstyrigaste deltagare (självutnämnd)! Molte grazie! Vill också tacka för alla snälla kommentarer här ovan. De värmer, ska ni veta!

  Jag måste säga att jag blir otroligt imponerad över fotot! Du kan plocka fram ett i vilket tema som helst, en annan bara slänger iväg ett ord och vips, tar du fram en kanonbild! Jättefin är den, oavsett vad jag tycker om rosa. 😉 Men håll med om att du har lyckats pricka det mesta… skär torsdag, skär klädsel… kunde inte motstå frestelsen att skriva ett inlägg. Tack än en gång! Nu ser jag fram emot anstormningen med orientaliska fönster! 🙂

  P.S. Ingen vore gladare om du återupplivade Sassas svammel… samtidigt förstår jag om tiden (och kanske lusten) saknas.

  • Susanne säger:

   Jodå, visst har jag funderat på att återuppliva ordsvamlet igen, men som du säger, det tar sin lilla tid att skriva. Fast jag tror att det egentliga skälet nog är att jag blivit alltför öppen med vem jag är och alltså inte vågar skriva allt jag egentligen vill skriva. Men vänta bara, jag börjar ta sats. Lusten att skriva finns i alla fall, mer än någonsin. 🙂

 9. Susanne säger:

  Det är inte bara jag som gillar det Pumita publicerar på sin blogg, det märks tydligt av de kommentarer som kommit här. Kul! 🙂

 10. larans säger:

  Upptäckte när jag förberedde mitt fönsterinlägg att jag glömt kommentera din fina bild: Fi är den!

  • Susanne säger:

   Fi lär vara en förkortning, antingen för Feministiskt Initiativ eller för Finansinspektionen. Möjligen kan bilden höra samman med den förstnämnda förkortningen. 😉

 11. larans säger:

  Fin ska det naturligtvis vara!

 12. Carl-Axel säger:

  Missade censuren Glad Påsk

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.