Bilder från Eslöv och övriga världen

Fönsterfotograf två och Veckans fönstertema: Skojigt

Dags för presentation av fönsterfotograf nummer två – en av de nyare fönstertittarna – och det nya temat.

llhertz på Småstadsblues i ord och bild

llhertz lämnade sitt allra första fönsterbidrag för drygt ett år sedan. Den 7 januari 2012 publicerade hon flera fönster på temat hoppfullt: några från Sveas bageri i Närke någonstans och ett par från Paris. Sedan dess har hon flitigt deltagit på alla möjliga och omöjliga fönsterteman och vi har fått se fönster från de mest skiftande platser. Jag har fascinerat följt inlägg i ord och bild från såväl Island som Japan. Just kombinationen ord och bild är något jag är svag för. Det är alltid intressant att läsa något mer om den bild som publiceras och llhertz kombinerar dessa två på ett lyckat sätt.

Sedan den där januaridagen förra året då jag upptäckte hennes fina bilder, har llhertz funnits i mitt rss-flöde i min google reader *) fast det var hon helt omedveten om fram tills helt nyligen. I slutet på januari i år läste hon här hos mig om #blogg100, den bloggutmaning som Fredrik Wass startade och som innebär att man varje dag under hundra dagar i rad ska publicera minst ett inlägg per dag. Det startades även en facebookgrupp för att peppa varandra och där upptäckte jag llhertz som undrade över rss och om hon kunde fixa det på sin blogg. Lite kul var det tyckte jag, och nämnde att jag följer henne just via rss-flödet.

Vad vet jag då mer om llhertz? Ja, egentligen inte så mycket mer än att hon har ett bra språk och fina bilder, verkar kunna japanska och har bott på Island och i Frankrike. Och så tycks det mig att hon allt emellanåt längtar tillbaka till storstadens puls (jag tror jag kan utläsa i hennes texter att hon bott i både Uppsala och Stockholm) och flyr småstaden i Närke mot antingen Köpenhamn eller Stockholm. Kulturtant kan man nog också kalla henne eftersom teater, opera, film och litteratur står högt i kurs och närheten till Metropolitan på Folkan nyttjas flitigt. För övrigt är det inte så mycket som avslöjas på sidan om henne, den man kommer till om man klickar på ”ABOUT”. Där möts man av en enda mening: ”Kaxig var jag som trodde jag skulle hinna skriva något här. Återkommer”
Hoppas hon återkommer snart, för jag vill veta mer.

Veckans fönstertema: Skojigt

Det är också llhertz som valt veckans tema, som jag presenterar med en bild från Trollenäs borgstuga där jag hittade den här skojiga dammsugarkudden i kaféet. Passar ju bra i ett kafé, eller hur?

Och har du inte deltagit i Veckans fönster, men vill göra det – läs under Veckans fönster i menyn högst upp.

Kudde formad som en s.k. dammsugare

*) Det är nog inte lönt att llhertz använder Google Reader eftersom man idag gått ut med att tjänsten läggs ner den första juli i år. Tyvärr. Dags att ge sig ut på jakt efter en ersättare. Jag har lätt att identifiera mig med Hitler i nedanstående yotubefilm.

Och detta är inlägg 51 i #blogg100.