Fönsterfotograf två och Veckans fönstertema: Skojigt

Dags för presentation av fönsterfotograf nummer två – en av de nyare fönstertittarna – och det nya temat.

llhertz på Småstadsblues i ord och bild

llhertz lämnade sitt allra första fönsterbidrag för drygt ett år sedan. Den 7 januari 2012 publicerade hon flera fönster på temat hoppfullt: några från Sveas bageri i Närke någonstans och ett par från Paris. Sedan dess har hon flitigt deltagit på alla möjliga och omöjliga fönsterteman och vi har fått se fönster från de mest skiftande platser. Jag har fascinerat följt inlägg i ord och bild från såväl Island som Japan. Just kombinationen ord och bild är något jag är svag för. Det är alltid intressant att läsa något mer om den bild som publiceras och llhertz kombinerar dessa två på ett lyckat sätt.

Sedan den där januaridagen förra året då jag upptäckte hennes fina bilder, har llhertz funnits i mitt rss-flöde i min google reader *) fast det var hon helt omedveten om fram tills helt nyligen. I slutet på januari i år läste hon här hos mig om #blogg100, den bloggutmaning som Fredrik Wass startade och som innebär att man varje dag under hundra dagar i rad ska publicera minst ett inlägg per dag. Det startades även en facebookgrupp för att peppa varandra och där upptäckte jag llhertz som undrade över rss och om hon kunde fixa det på sin blogg. Lite kul var det tyckte jag, och nämnde att jag följer henne just via rss-flödet.

Vad vet jag då mer om llhertz? Ja, egentligen inte så mycket mer än att hon har ett bra språk och fina bilder, verkar kunna japanska och har bott på Island och i Frankrike. Och så tycks det mig att hon allt emellanåt längtar tillbaka till storstadens puls (jag tror jag kan utläsa i hennes texter att hon bott i både Uppsala och Stockholm) och flyr småstaden i Närke mot antingen Köpenhamn eller Stockholm. Kulturtant kan man nog också kalla henne eftersom teater, opera, film och litteratur står högt i kurs och närheten till Metropolitan på Folkan nyttjas flitigt. För övrigt är det inte så mycket som avslöjas på sidan om henne, den man kommer till om man klickar på ”ABOUT”. Där möts man av en enda mening: ”Kaxig var jag som trodde jag skulle hinna skriva något här. Återkommer”
Hoppas hon återkommer snart, för jag vill veta mer.

Veckans fönstertema: Skojigt

Det är också llhertz som valt veckans tema, som jag presenterar med en bild från Trollenäs borgstuga där jag hittade den här skojiga dammsugarkudden i kaféet. Passar ju bra i ett kafé, eller hur?

Och har du inte deltagit i Veckans fönster, men vill göra det – läs under Veckans fönster i menyn högst upp.

Kudde formad som en s.k. dammsugare

*) Det är nog inte lönt att llhertz använder Google Reader eftersom man idag gått ut med att tjänsten läggs ner den första juli i år. Tyvärr. Dags att ge sig ut på jakt efter en ersättare. Jag har lätt att identifiera mig med Hitler i nedanstående yotubefilm.

Och detta är inlägg 51 i #blogg100.

Publicerat i Fönster och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

14 Responses to Fönsterfotograf två och Veckans fönstertema: Skojigt

 1. Anita-Malta säger:

  En alldeles ypperlig presentation av llhertz och hennes fantastiska blogg i ord och bild som även jag följt sedan starten !! Är väldigt glad för hennes skull att hon uppmärksammas för det är hon verkligen värd ! Kul och knepigt tema även denna vecka 😉 Bilden du visar är ju bara hur läcker som helst. Damsugarkudde.. finns det inga gränser på fantasin. Nej det gör det inte !!..och tur är väl det 🙂

 2. Anita-Malta säger:

  Ja.. hm.. skulle ju vara dammsugarkudde 😉

 3. Pumita säger:

  Vi kan starta en fan club för llhertz, jag skulle gärna vara med i den. 😉 Följer också hennes blogg och inmponeras framför allt av hennes språkliga briljans, mycket läsvärda texter till bilder fårn många spännande ställen.

  Ang. GR… jag är Hitlers lillasyster! 😉 Videon är verkligen rolig, klockren. Ärligt talat, blev smått galen när jag läste om att de ska lägga ner. Jag har iofs ingen jättelång feedlista men jag trivs bra på GR, bäst av de läsare jag har testat. Har tittat lite på Netvibes och tror att jag går över dit om de inte ändrar sig…

  http://pumansdotter.blogspot.se/

  • Susanne säger:

   Än så länge väntar jag med att föra över feeden till något annat. Tror det dyker upp något snart som kan bli bra. I mobilen använder jag Reeder som är kopplat till Google Reader och de har lovat att flödet ska hålla ändå. Det viktiga är ju att det synkas, så jag väntar.

   Vet inte om du var med på bloglines’ tid, men det var samma sak då. De la ner och jag flyttade över till Google Reader. Stämmer filformatet för överflyttningen ska det nog inte vara något problem – hoppas jag.

   • Pumita säger:

    Jo, jag använde Bloglines och kikade på det nu. Ser ut precis som Netvibes… de kanske har slagit sina påsar ihop. Inte optimalt verktyg, som jag ser det men det är ju ett tag kvar så det hinner hända mycket.

    • Susanne säger:

     Upptäckte för en stund sedan att jag kan använda Reeder på min stationära mac också, så för mig verkar det lösa sig. Samma läsare på både mobil och dator. Perfekt. Fast det kostar lite förstås: totalt 45 kr. Överkomligt.

 4. Jahhollis säger:

  Hm, känns lite som en högoddsare att du skulle använda dig av en Hitlerliknelse. 😉

 5. Della säger:

  Kul med en presentation av Ilhertz som har spännande bilder och text.

 6. Kicki säger:

  Vilken skojig kudde!:) Tror jag har en ”pöl” , blir sugen på att sy en likadan!

 7. Stare Ström säger:

  En sådan dammsugare skulle man väl bli mätt på?! När du är godissugen så är du nog på väg att bli frisk, och tur är väl det!

 8. Linnéa säger:

  Väldigt roligt att Ill. fick välja tema med tanke på alla dessa underbara bilder hon delar med oss. Stödjer helhärtat även om jag sjäv kanske inte lycas denna vecka med skojigt. (Tycker det är lite knepigt att lägga in hos dig i jmf. gör ofta fel, men det beror nog på mig) Ha en fin vecka Susanne. Jo, din bild va ju bara härlig!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.