Fototriss: Byggnader & arkitektur

För länge sedan, då när Helenas fototriss var alldeles ny, sommaren 2008, fick jag välja det tredje temat. Då hade jag precis varit i Valencia och tagit en hel drös bilder av det stora komplex som heter Ciudad de las Artes y las Ciencias. Jag valde temat Byggnader och presenterade några av de många bilder jag tagit.

Den här veckan har Helena valt ungefär samma tema och jag kan inte låta bli att presentera ytterligare några gamla bilder från Valencia, den där sommaren 2008, då jag förälskade mig i Santiago Calatravas väldigt speciella arkitektur.

En liten del av Ciudad de las Artes y las Ciencias Trappa med personer som går upp En av byggnaderna med människor nedanför

Och du känner säkert till att samma arkitekt ritade Turning Torso i Malmö.

Inlägg 55 i #blogg100.

Publicerat i Fotoutmaningar och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

12 Responses to Fototriss: Byggnader & arkitektur

 1. Rajson säger:

  Häftigt!
  Men det jag gilar med dessa tre bilder att du har valt att ha med människor. Ger bra kontrast och man får en bra uppfattning av storleken!
  Ha det gott!

  • Susanne säger:

   Tack Rajson! Jo, försöker ha med människor i bilderna nu för tiden, även om det inte blir alltid. När jag fotograferade dem 2008 vågade jag inte publicera de bilder med människor på. Det var då det.

 2. Kakan säger:

  Vilka fina annorlunda byggnader du hittat…
  Ha det bra!
  Kram Kakan

  • Susanne säger:

   Jo, de är helt enorma de här byggnaderna, men Calatrava är ju sådan och hans verk väcker alltid uppmärksamhet.

 3. mia ahlstrand säger:

  Kan mycket väl förstå att du förälskat dig i dessa vackra byggnader! Dessutom snyggt fotat 🙂

 4. Della säger:

  Verkligen annorlunda än vårt vanliga fyrkantiga stuk. Det är lite ”spaceartat” i mina ögon. Häftigt!

 5. Jahhollis säger:

  Det här fanns inte när jag var i Valencia på 90-talet. Men det fanns mycket annat att hitta på och se i den staden även då.

 6. Elisabeth (www.lajsa.com) säger:

  Åh! Fantastiska bilder! =)

 7. Connie Tornevall säger:

  Oj vilken häftig triss! Otroliga konstverk! Tummen upp.

 8. Wow vilka fräcka bilder!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.