Hundra hus 2013: Gertruds kiosk

Den här gamla kiosken har jag också visat tidigare, men nu är det en alldeles färsk bild som jag tog i kväll strax innan solen gick ner. Gertrud hette en av ägarna som hade hand om lösgodisförsäljningen när jag var liten. På den tiden fick man däremot inte plocka själv utan Gertrud stod där inne och plockade vad man pekade på bland det smågodis som låg fint i lådor i luckan.

En stängd kioskbyggnad

Undras hur länge den ska stå så här tillbommad. Måhända öppnas den igen i annan skepnad?

Hus 22 i Hundra hus 2013 och inlägg 60 i #blogg100.

Publicerat i 100 hus 2013 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

5 Responses to Hundra hus 2013: Gertruds kiosk

 1. Jahhollis säger:

  Sådana kiosker som Gertruds är det nog många som växt upp i småstäder som haft som ”sina” kiosker. Kanske kan bli kebab- eller falafelställe nu.

  • Susanne säger:

   Nutida kioskverksamhet har helt tagits över av andra aktörer: Pressbyrån, bensinmackar och små butiker. Vi satt och pratade om kiosker på jobbet härom veckan och då berättade en kollega att förr fick bara de som hade någon slags handikapp bedriva kioskverksamhet.

 2. CG säger:

  Oj, finns ännu kiosken kvar. Den blir säkert byggnadsminne! Jättekul att se bilden om än lite vemodigt.

 3. Mona säger:

  Det var andra tider det, när man stod och pekade på godiset man ville ha och i huvudet försökte hålla reda på hur mycket man köpt för och hur många ören man hade kvar.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.